Hlavní obsah

Mikuláš řádil už v pátek. Sparťanský útočník spojil sport, módu i charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých domácnosti zavítá Mikuláš až v neděli, ale v Helsinkách byl jeden pořádně vidět už v pátek. I díky čtyřbodovému příspěvku Mikuláše Krbce srazili čeští florbalisté Německo 11:0. Dvaadvacetiletý hráč pražské Sparty se kromě sportu realizuje i v módním byznysu.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal, ČTK

Mikuláš Krbec v akci v zápase s Německem.

Článek

Dodal vám povedený vstup do světového šampionátu klid?

Určitě, první zápas bývá dost náročný, hodně kluků je tu na prvním šampionátu a nevědí, do čeho jdou. Z toho pohledu to bylo důležité vítězství.

Teď už vaše pozornost směřuje k nedělnímu klíčovému duelu skupiny se Švýcarskem?

Sobotu máme spíše odpočinkovou, ale přípravě na Švýcary se určitě věnujeme už od závěrečného kempu v Kladně.

Potkáváte se velmi často, je vůbec prostor je něčím překvapit?

Určitě vytáhneme esa z rukávu. (úsměv) Dá se něco vymyslet kolem standardních situací, přesilovek. Ale těšíme se, budeme hrát v jiné aréně s více diváky v jiné atmosféře.

Proti Němcům jste hráli v tréninkové hale IFK Helsinky, která standardům světového šampionátu neodpovídala…

Nebylo to opravdu nic moc. Byla tam celkem zima, což jsme nečekali, tak jsme tomu přizpůsobili i rozcvičku. I když na prvních deset minut to asi mělo vliv.

Jak jste přizpůsobovali rozcvičku? Došlo i na hřejivé masti?

Hřejivka proběhla, měli jsme spodní prádlo, od unie povolené i delší nohavice pod trenkama. A rozcvička byla delší a intenzivnější.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mikuláš Krbec (@mikulaskrbec)

Zima je v Helsinkách i mimo halu.

To je pravda, nejsem úplně zimní typ a minus deset mi nedělá dobře. Ale hotel máme nadstandardní, jídlo luxusní. Máme tu s Petem (trenér Kettunen) poměrně intenzivní program, můžeme chodit běhat, je tu pingpongový stůl, meeting room. Jsme na poklidném místě a maximálně mi to vyhovuje.

Nastupujete v útoku vedle dvojnásobných juniorských mistrů světa Filipa Formana a Matěje Havlase, musíte si mladíky trochu řídit?

Oni vědí, co dělat, jsou to dobří hráči. Spíš jsem si z nich dělal srandu, že jsem jim ukázal, jak se hraje velký florbal, protože oběma jsem nahrál na jejich první gól na dospělém šampionátu. (úsměv) Jsou to hotoví hráči, mají velkou porci zkušeností.

I sebevědomí se dvěma juniorskými zlaty v kapse.

Určitě, když jste mistři světa, máte tu sebedůvěru větší.

Vy jste se vedle florbalu pohyboval i v módním byznysu, založil jste značku The People. Ještě pokračujete?

Teď tomu moc nepomáhaly nějaké osobní situace, ale příští rok to chci zase rozjet. Dávám dohromady lidi, kteří se tomu chtějí věnovat, vedu to spíš manažersky, snažím se získávat peníze a zaštiťovat ten projekt.

Bude mít i nadále charitativní přesah?

Přesně tak, dál chceme, aby z toho profitovaly sociálně znevýhodněné skupiny, a výdělek vždy k nějaké konkrétní zamířil. A samozřejmě i výroba probíhá skrz různé charitativní projekty, které těm lidem pomůžou vydělat peníze.

I teď pracujete v marketingu pro firmu Focus Labe podporující lidi s duševním onemocněním, kde ve vedení působí i vaše maminka.

Mám marketingovou agenturu a oni jsou jedna z organizací, které pomáháme s PR. Manažerská práce mě baví, od příštího roku bych se chtěl vrátit i ke studiu.

A florbalové plány? Ve švédském Vaxjö už jste krátce zkusil i nejlepší soutěž světa…

Všechno je otevřené, určitě bych si to rád zopakoval, nějaké vztahy máme. Ale teď nedokážu říct, na klubové scéně mě teď zajímá jen letošní sezona se Spartou.

Reklama

Související témata: