Hlavní obsah

Benzema chystá žalobu na ministra vnitra, který ho spojil s teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalista Karim Benzema chystá podle listu Le Parisien žalobu na francouzského ministra vnitra Géralda Darmanina, který v televizi uvedl, že je loňský vítěz Zlatého míče napojen na Muslimské bratrstvo. Politikův výrok přišel poté, co Benzema na sociální síti sdílel propalestinský příspěvek k současnému konfliktu mezi Izraelem a radikálním palestinským hnutím Hamás.

Foto: Profimedia.cz

Karim Benzema v dresu Al-Ittihádu v ligovém utkání.

Článek

„Modlíme se za lidi v Gaze, kteří se opět stali obětí nespravedlivých bombových útoků, jež nešetří ženy ani děti,“ napsal Benzema v neděli na sociální síti X.

„Modlit se 15. října za civilní obyvatelstvo zasažené bombami, které nešetří ani ženy ani děti, samozřejmě není propagandou Hamásu, není napomáháním terorismu a ani spoluprací s teroristy,“ uvedl právník Hugues Vigier, jenž zastupuje bývalou hvězdu Realu Madrid, která od léta působí v Saúdské Arábii.

Darmanin žádné důkazy o Benzemově spolupráci s Muslimským bratrstvem nepředložil. Ministerstvo vnitra na dotaz Le Parisien uvedlo, že „několik let zaznamenává ve vyjádřeních Karima Benzemy příklon k tvrdému, rigoróznímu islámu, který je typický pro ideologii Muslimského bratrstva, která spočívá v šíření islámských norem v různých oblastech života, zejména ve sportu.“

Muslimské bratrstvo je nejstarším islamistickým hnutím na světě. Vzniklo v Egyptě, kde bylo opakovaně zakázáno. V roce 2013 jej egyptská vláda zařadila mezi teroristické organizace.

Reklama

Související témata: