Hlavní obsah

Další derby, další červená. Priske: Nebyla to šílená rána, rozhodčí ale zaslouží uznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už podzimní ligové derby neměl podle komise rozhodčích dohrát. Červenou kartu vyfasoval sparťan Angel Preciado až v neděli. „Je smutné, že jsme vylučovaní v takových zápasech. Mluvili jsme o tom, že máme červených karet až moc,“ pokrčil rameny jeho spoluhráč Asger Sörensen po remíze 0:0 se Slavií.

Třetí derby v řadě s červenou kartou. Ale rozhodčí má respekt, jak to dnes odřídil, chválil Brian Priske. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Bylo to třetí fotbalové derby v sezoně, které opět nedohrály dvě kompletní jedenáctky.

Preciada v závěru bezgólové partie se Slavií fauloval kapitán Bořil, ležící Ekvádorec se po něm ohnal a podrážkou jej zasáhl do pravého stehna.

Bořil se skácel k zemi. A sudí Pechanec po kontrole u videa oplácejícího Preciada vyloučil. „Nemyslím si, že to byla nějaká šílená a tvrdá rána,“ přemítal kouč Sparty Brian Priske. „Angelo dal záminku rozhodčímu ho vyloučit, což musíme respektovat. Celkově ale si rozhodčí zaslouží uznání, jak zápas odřídil.“

Ač jeho tým dohrával o deseti, pokračoval Priske dál ve chvále arbitra Pechance: „Je důležité mít takové rozhodčí, kteří dovedou kontrolovat i těžké utkání.“

Priske dobře věděl, o čem mluví.

Na podzim se ligové derby zvrhlo v přehlídku soubojů, šarvátek a nedovolených zákroků. V závěru viděli červené karty kapitáni Krejčí s Bořilem, kteří se málem porvali. Před čtyřmi dny v Edenu nedohrál sparťan Zelený, který v úplném závěru prodloužení uviděl druhou žlutou kartu.

Ze tří soubojů v aktuální sezoně byla neděle nejukázněnější a takticky nejspoutanější. „Cítil jsem u hrací plochy, že se oba týmy soustředily na taktiku a fotbal,“ všímal si i kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Ve středu to byla zběsilost, fotbal nahoru dolů. Dnes to bylo až na jeden moment fér. A když nastane taková věc, musí být potrestaná, aby se nestávala.“

Preciadovo vyloučení zřejmě jako jediné vybočovalo z poměrně nezáživné podívané. Zabrzdilo také Spartu v možném závěrečném rozletu. Bezgólová plichta jí nadmíru vyhovovala, v dostizích o ligový titul si udržela čtyřgólový odstup.

Se Slavií se utká ještě v nadstavbě, kde s velkou pravděpodobností bude rozhodovat o titulu. Bude zajímavé sledovat, zda se při dalším derby natáhne série červených karet.

Reklama