Hlavní obsah

Dynamo padlo a Horejš soptil: Někteří hráči pohrdli budějovickým dresem

Neskrýval hluboké rozčarování. Fotbalisté Českých Budějovic sehráli v neděli na Střeleckém ostrově proti Brnu dva rozdílné poločasy připomínající den a noc, což trenéra Davida Horejše notně rozpálilo. Po domácí porážce 0:2 si nebral žádné servítky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Článek

„Co se dělo ve druhé půli, je pro mě obrovské zklamání a chci se za to našim fanouškům omluvit. Nepochopitelné, co tam někteří hráči předvedli...," soptil kouč Dynama. Zatímco v úvodním dějství jeho svěřenci sršeli aktivitou, vytvořili si několik nebezpečných situací a sahali po vedoucím gólu, po změně stran nastal výpadek, kupili chyby a jejich sebevědomí šlo rapidně dolů. Dvakrát inkasovali a po slibné první půli nakonec neuzmuli proti o záchranu bojujícímu sokovi ani bod.

„Myslím si, že by měli být někteří hrdí na to, že můžou nosit tenhle dres. Dneska tím dresem někteří pohrdli! Za svoji dosavadní trenérskou kariéru nepamatuji horší výkon," vykládal nakvašeně. „Klíčoví hráči, kteří měli prapor zvednout, to prostě nezvládli," pokračoval.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Brna Martin Berkovec v obležení během utkání v Českých Budějovicích.

Jihočeši po skvělém vstupu do jarní části zabředli do výsledkové krize. Na výhru čekají už osm zápasů. Navíc je sužuje palčivý problém: střílení gólů. Pouhé tři na jejich kontě z posledních osmi duelů je tristní bilance. „Bohužel nejsme schopni doma vystřelit na branku. Ať už s Opavou, Boleslaví a teď s Brnem, byť nemá určitě špatné mužstvo. Nechápu. Naše hra směrem dopředu je absolutně žalostná. Že se nám někteří naši útočníci nedostanou dneska ani do zakončení, je hodně slabý," prohlásil Horejš, jehož štvou i opakované chyby, kterých se budějovičtí hráči dopouštějí.

„Dostáváme branky ze standardky. Při odražených míčích nejsou někteří zodpovědní. Místo abychom šli do souboje, uhneme, bojíme se to odehrát a dostaneme gól," zlobí se Horejš, jenž vyhlíží výhru už od 5. února, kdy Dynamo skolilo 1:0 Ostravu.

Reklama