Hlavní obsah

Sparťanský válec přejel Jablonec, Plzeň propadla na Slovácku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvacáté kolo Fortuna ligy změnu v čele tabulky nepřineslo. Fotbalisté Plzně totiž nedokázali využít sobotní zaváhání Slavie a po slabém výkonu v nedělním souboji se Slováckem odvážejí ze hřiště soupeře porážku 0:2. Pardubice v duelu nejhorších týmů ligy porazily Zlín 2:1 a na posledním místě tabulky se bodově dotáhly na svého dnešního soupeře. Záchranářské starosti mají i České Budějovice a tři body za výhru 1:0 s Bohemians jim přišly náramně vhod. Sparta upevnila třetí příčku jednoznačným vítězstvím 3:0 nad Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Už letí! Lukáš Haraslín a jeho gólová střela v duelu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Viktoria venku v nejvyšší soutěži utrpěla první porážku po 21 utkáních. Naopak Slovácko, jemuž na lavičce chyběl disciplinárně potrestaný trenér Martin Svědík, na jaře ještě neinkasovalo a neprohrálo, popáté za sebou bodovalo a v tabulce si upevnilo čtvrté místo. O vítězství týmu z Uherského Hradiště rozhodli Vlastimil Daníček ve 26. minutě a bývalý hráč Západočechů Milan Petržela v 63. minutě.

Poslední Pardubice ve všech třech domácích ligových utkáních se Zlínem remizovali a Ševci pod trenérem Pavlem Vrbou bodovali ve všech třech jarních kolech. Na venkovní výhru v lize ale nedosáhli od srpna 2021 už 23 utkání a pesimistickou bilanci nezlomili ani v neděli. Domácí na svém novém stadionu vedli už od 7. minuty gólem Janoška a vedení v 69. minutě navýšil Krobot. Hosté již jen ve čtvrté minutě nastavení kosmeticky upravili výsledek a mají nyní na dně tabulky stejně jako Pardubice 17 bodů.

České Budějovice přivítaly Bohemians jako tým s nejhorší bilancí v domácím prostředí, Klokani navíc v sezoně získali venku 19 z celkových 28 bodů. Trenér Jihočechů Marek Nikl ale nakonec proti svému někdejšímu klubu slavil vítězství, které mu den před 47. narozeninami vystřelil v 84. minutě Potočný.

Současná Sparta očima Michala Horňáka, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

O záchranu bojující Budějovice se v tabulce posunuly s 21 body na 12. příčku s jednobodovým náskokem před Jablonec a Teplice. Sparta sice Jablonec nedokázala čtyřikrát po sobě porazit, v neděli ale na Letné udržela střeleckou potenci z posledních kol a po kanonádě pro Boleslavi a Bohemians zatížila konto soupeře třemi góly. Hned dvakrát se zapsal mezi střelce Haraslín, jednu branku přidal Kuchta. Pražané tak na vedoucí Slavii ztrácejí pět bodů, od druhé Plzně mají tříbodový odstup.

Program 20. ligového kola
Sobota
Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:1
Liberec - Olomouc 2:2
Brno - Ostrava 2:1
Teplice - Slavia 1:1
Neděle
Pardubice - Zlín 2:1
Branky: 7. Janošek, 69. Krobot - 90.+5 Kovinič.
Slovácko - Plzeň 2:0
Branky: 26. Daníček, 63. Petržela.
České Budějovice - Bohemians 1:0
Branka: 84. Potočný.
Sparta - Jablonec 3:0
Branky: 31. Haraslín, 55. Kuchta, 71. Haraslín.

Reklama

Související témata: