Hlavní obsah

Dramatický boj o titul pokračuje! Favorité nezaváhali, ligu dál vede Slavia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První liga nabízela v neděli fotbalové menu v podobě kompletního 29. kola. Favorité v boji o titul nezaváhali. Fotbalisté Slavie, Plzně i Sparty bodovali naplno. Sešívaní zvítězili 2:1 v Jablonci. Letenští doma porazili Slovácko 3:1 a Viktoria si doma poradila 2:1 s Ostravou. České Budějovice otočily utkání s Bohemians a vyhrály 2:1. Hradec rozstřílel 3:0 Sigmu, dvěma góly se blýskl Daniel Vašulín. Výhry berou také fotbalisté Boleslavi, Liberce a Pardubic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Ivan Schranz (čelem) se raduje se spoluhráči ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v Jablonci 2:1. Obhájce titulu poslal v 31. minutě do vedení Ivan Schranz po obrovské chybě brankáře Jana Hanuše a v 84. minutě přidal po dalším zaváhání domácí defenzivy pojistku Stanislav Tecl.

O tři minuty později už jen snížil střídající Jan Krob. Slavia tak dál vede tabulku o bod před Viktorií.

Fotbalisté Plzně doma porazili Ostravu 2:1 a zvítězili po třech remízách za sebou. Svěřenci trenéra Michala Bílka z druhého místa tabulky dál ztrácí bod na vedoucí Slavii. Ve 31. minutě otevřel skóre Jhon Mosquera, po hodině srovnal vlastním gólem Milan Havel, ale krátce nato Viktorii vrátil vedení Pavel Bucha. Západočeši mají utkání před koncem základní části jisté, že do nadstavby půjdou nejhůře z druhé pozice.

Sparta porazila Slovácko 3:1. Pražané zvítězili v nejvyšší soutěži popáté za sebou a ze třetího místa nadále ztrácejí čtyři body na vedoucího obhájce titulu Slavii. Naopak tým z Uherského Hradiště prohrál po sedmi kolech.

Souboj dvou sousedních mužstev v tabulce, která se znovu utkají v nadstavbové skupině a 4. května i ve finále domácího poháru, otevřel střelecky Dávid Hancko. V závěru poločasu srovnal Daniel Holzer, ale Bořek Dočkal vzápětí vrátil Letenským vedení. Pojistku přidal ve druhé půli jubilant Adam Hložek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje gól na 3:1 během utkání 29. kola Fortuna ligy.

Pardubice v záchranářském duelu porazily 2:0 Teplice a poprvé v jarní části vyhrály. O vítězství domácích v pražském Ďolíčku rozhodli kapitán Jan Jeřábek a Dominik Kostka.

Fotbalisté Hradce Králové porazili doma Olomouc 3:0 a drží se v tabulce na šestém místě, které by jim zajistilo postup do mistrovské části nadstavby. "Votroky" poslal do vedení v 38. minutě Jan Mejdr a ve druhém poločase se dvakrát trefil Daniel Vašulín. Východočeši neprohráli v soutěži pošesté za sebou a jsou před závěrečným kolem o bod před sedmou Mladou Boleslaví. Olomouc se propadla na desátou příčku.

Mladá Boleslav zvítězila ve Zlíně 2:1. O její výhře rozhodli brankami David Douděra a Tomáš Ladra, v závěru snížil střídající Rudolf Reiter. Středočeši podruhé za sebou zvítězili a udrželi naději na účast v nadstavbové skupině o titul. Na šestý celek tabulky Hradec Králové ztrácejí bod. "Ševci" tři kola po sobě nevyhráli, ztratili šanci na skupinu o umístění a základní část zakončí na 11. příčce.

Fotbalisté Slovanu Liberec porazili Karvinou 2:1, přestože v úvodu prohrávali. Senegalský záložník Modou Ndiaye vstřelil ve 12. minutě první gól v české lize, ale penalta Michaela Rabušice ukončila po 378 minutách liberecký gólový půst a slovenský záložník Martin Koscelník zařídil, že tři body zůstaly u Nisy. Severočeši vyhráli poprvé po třech kolech, postoupili na osmé místo a už mají jistotu, že nebudou hrát ve skupině o záchranu, Karviná na dně tabulky ztrácí šest kol před koncem na předposlední místo už deset bodů.

České Budějovice přehrály Bohemians 1905 2:1. Hosty poslal ve 20. minutě z penalty do vedení Roman Květ, ale po přestávky srovnal Mick van Buren a v 64. minutě dokonal obrat Lukáš Skovajsa. Jihočeši poskočili na deváté místo tabulky a mají jistotu, že nebudou muset hrát v nadstavbě skupinu o záchranu. Pražané jsou třináctí s náskokem jediného bodu na barážové pozice.

Program 29. ligového kola - vše od 17:00:
České Budějovice - Bohemians 2:1
Branky: 39. Van Buren, 64. Skovajsa - 20. Květ
Hradec Králové - Olomouc 3:0
Branky: 38. Mejdr, 60. a 78. Vašulín
Jablonec - Slavia 1:2
Branky: 87. Krob - 31. Schranz, 84. Tecl
Zlín - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 82. Reiter - 21. Douděra, 51. Ladra
Pardubice - Teplice 2:0
Branky: 33. Jeřábek, 75. Kostka
Plzeň - Ostrava 2:1
Branky: 31. Mosquera, 65. Bucha - 62. Havel vlastní gól
Sparta - Slovácko 3:1
Branky: 33. Hancko, 43. Dočkal, 73. Hložek - 42. Holzer
Liberec - Karviná 2:1
Branky: 32. Rabušic, 60. Koscelník - 12. N'Diaye

Reklama

Související témata: