Hlavní obsah

Fotbalisty Mladé Boleslavi povede trenér Kulič, Hoftych bude sportovní manažer

Fotbalisty Mladé Boleslavi povede od letní přípravy na příští sezonu nový trenér Marek Kulič, který u týmu působil jako asistent. Dosavadní kouč Pavel Hoftych v prvoligovém klubu zůstane a posune se na pozici sportovního manažera. Středočeši o tom informovali v tiskové zprávě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Obránce Mladé Boleslavi David Šimek v souboji se soupeřem z Hradce Králové v semifinále skupiny o umístění.

Článek

Sedmačtyřicetiletého Kuliče čeká premiéra v roli prvoligového hlavního trenéra. Bývalý útočník, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, se má podle vedení pokusit zlepšit projev týmu a dovést ho do první pětky tabulky.

Mladoboleslavský celek v končící ligové sezoně vypadl v semifinále skupiny o umístění pro mužstva na sedmé až desáté příčce po základní části. V realizačním týmu zůstává dosavadní asistent Pavel Medynský.

Šestapadesátiletý Hoftych se ujal Středočechů loni v březnu po odvolání Karla Jarolíma. I v minulém ročníku se s nimi dostal do prostřední nadstavbové skupiny o umístění, kterou nakonec Mladá Boleslav vyhrála a skončila sedmá.

"Jednali jsme s několika potenciálními adepty na post hlavního trenéra, ale nakonec jsme se rozhodli pro řešení v rámci interních zdrojů a nikoliv pro personální revoluci," řekl prezident klubu Josef Dufek.

"Očekáváme, že s předáváním hráčských zkušeností talentům z naší akademie se mu podaří změnit obraz hry, aby se líbil divákům a tím nás přesvědčil, že byl nejlepším řešením pro klub," prohlásil generální ředitel Mladé Boleslavi David Trunda.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK. Hosty ve studiu byli Zdeněk Ščasný a redaktor Jiří LizecVideo: Sport.cz

Uplynulou sezonu označili představitelé klubu za zklamání. "Liga byla tentokrát mimořádně vyrovnaná, navíc našemu mužstvu s technickými hráči nepomohl brzký start letošní jarní ligy na nekvalitních terénech při nepříznivých klimatických podmínkách a nepovedly se nám jarní zápasy s Pardubicemi, Brnem, Budějovicemi a Zlínem," uvedl Dufek. "Pro následující sezonu chystáme změny v očekávání zlepšených výsledků s cílem umístit se v prvoligové top pětce," doplnil Trunda.

Reklama