Hlavní obsah

Fotbalové Brno dostalo za fanoušky pokutu 60 tisíc korun, Baník o 20 tisíc méně

Zbrojovka Brno musí zaplatit 60 tisíc korun za porušení povinností pořadatelské služby v domácím utkání 20. kola první ligy s Ostravou. Pyrotechniku použili i fanoušci Baníku, který od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace dostal pokutu 40 tisíc korun. Komise o tom informovala v komuniké po čtvrtečním zasedání.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fanoušci Baníku Ostrava. (ilustrační foto)

Článek

Brněnský klub byl potrestán kvůli tomu, že jeho příznivci pronesli a použili pyrotechniku a nevhodně pokřikovali. Ostravští fanoušci během zápasu rovněž použili pyrotechniku a dopustili se výtržností. Domácí nováček nejvyšší soutěže zvítězil 2:1.

Pardubickým fotbalistům bude v jednom soutěžním utkání na lavičce chybět trenér Radoslav Kováč za to, že při nedělní remíze 2:2 v Olomouci byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Dvouzápasová nucená pauza čeká zlínského Martina Filla, jenž k trestu za vyloučení po druhé žluté kartě přidal distanc za čtyři žluté karty v ligové sezoně.

Jedno soutěžní utkání vynechá ostravský Filip Kaloč po osmé žluté kartě v ročníku. Jeho spoluhráč David Lischka, sparťan Martin Minčev a Štěpán Harazim z Hradce Králové dostali trest na jeden zápas kvůli čtvrté žluté kartě.

Reklama