Hlavní obsah

Jablonec pokřtí se Spartou nový trávník. Kalamity jako na Slavii se nebojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jablonecké Střelnici nyní pobíhají trávníkáři ve velkém. Ladí již poslední detaily po rozsáhlé rekonstrukci hrací plochy. Zbrusu nově položený trávník poprvé zatíží v sobotu fotbalisté Sparty. Osm dnů po jeho kompletním položení. Podle severočeského klubu však podobné problémy jako na Slavii nehrozí.

Foto: Hynek Preisler

Trávník na jablonecké Střelnici po rekonstrukci.

Článek

Ve čtvrtek dopoledne obhlížel novou hrací plochu i majitel klubu Miroslav Pelta. A mohl být spokojen. Na zelené ploše už chyběly jen bílé lajny. „Vypadá nádherně, okolo je krásná umělka, fakt hezký. Moc se těším," říká jablonecký útočník Václav Drchal, který by měl se svými parťáky na novém hřišti poprvé v pátek trénovat. Tedy přesně týden po jeho kompletním položení.

„V úterý prvního srpna se začala přivážet tráva chladícími kamiony. Pásy trávy jsou z Holandska z deštivějšího prostředí a během čtyř dnů bylo hřiště kompletně položeno. Pak pokračovaly práce na umělé trávě okolo hrací plochy," vysvětlil tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

Nehrozí tedy na Střelnici podobný scénář jako na Slavii, kde nově položený trávník řádně nezakořenil ani po šesti týdnech a po dnešním zápase s Dniprem-1 ho v Edenu znovu bleskově vymění?

„Riziko je vždy, ale co máme zprávy, tak odvod vody pracuje dobře a teď je důležité, aby i s pomocí speciálního hnojiva trávník dobře zakořenil do podloží," dodal Bergman.

Hrací plochu na severu naposledy prošla menší rekonstrukcí před dvanácti lety. „Už byla v neudržitelném stavu. Měli jsme s tím velký potíže. Drenáže špatný, topení špatný, všechno špatný," přiznal šéf klubu Miroslav Pelta.

Foto: Hynek Preisler

Hrací plocha na stadionu v Jablonci prochází rekonstrukcí.

Kompletní rekonstrukce včetně například výměny umělého osvětlení stála šedesát milionů korun, které pokryla z větší části dotace, a z menší město Jablonec a Fotbalová akademie. „Neměnil se jen trávník, ale šlo se hodně do hloubky. Pracovalo se na drenážích, měnily se rozvody vyhřívání a s tím také kotelna pro obsluhu vyhřívání a vyměnil se již nevyhovující systém zavlažování hřiště. Zásadní pro celou rekonstrukci byla úprava podloží a vyřešení drenáží a propustnost podloží hřiště," vypočetl Bergman.

Jablonec kvůli rekonstrukci hřiště odehrál první tři zápasy venku, poprvé v této sezoně před vlastními fanoušky se s novým koučem Radoslavem Látalem představí v sobotu v 18 hodin, kdy hostí dosud stoprocentní mistrovskou Spartu. O zápas je v Jablonci zájem, pořadatelé čekají více než pětitisícovou návštěvu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.