Hlavní obsah

Karvinský fotbalista Mikuš dostal trest na tři utkání, Zorvan na dvě

Karvinský fotbalista Rajmund Mikuš si v ligové nadstavbě bude moci zahrát už jen závěrečné páté kolo. Slovenský záložník dostal od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace trest na tři soutěžní utkání za vyloučení po ostrém zákroku v sobotním duelu se Zlínem. Jeho spoluhráč Filip Zorvan si nezahraje dva zápasy. Komise o tom informovala v komuniké.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Marco De Paula Medeiros, vyloučený Filip Zorvan z Karviné a hlavní rozhodčí Ondřej Berka.

Článek

Mikuš v polovině druhého poločasu zezadu hrubě fauloval zlínského Róberta Matejova. Sudí Ondřej Berka nejprve karvinského krajního hráče nijak nepotrestal, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu rovnou udělil červenou kartu.

Slezané dohrávali klíčový souboj o záchranu v devíti. V 90. minutě totiž Berka po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace vyloučil také Zorvana za to, že silou strčil zlínského záložníka Jakuba Janetzkého, jenž upadl. Hlavní sudí incident ve hře neviděl, neboť byl otočený zády. Karvinští navzdory dvojnásobnému oslabení udrželi remízu 1:1, která jim ale v boji o udržení příliš nepomohla. Z posledního místa v tabulce ztrácejí osm bodů na předposlední Pardubice.

Jablonecký Michal Surzyn dostal za vyloučení v úvodním duelu nadstavby s Pardubicemi klasický jednozápasový trest.

Reklama