Hlavní obsah

Kouč Klokanů rázně: Jestli hráče svazuje představa Evropy, tak o ní přestaňme snít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo upevnění čtvrté pozice blamáž. „Za mě všechno špatně. Od emocí, přes kvalitu až po přístup, tohle nehodlám akceptovat," zdůraznil kouč Bohemians Jaroslav Veselý po středeční prohře 1:4 na půdě posledního Zlína.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý nebyl s výkonem ve Zlíně vůbec spokojený.

Článek

Bodové ztráty Slovácka a Olomouce dostaly Klokany do výborné situace, na čtvrtém místě fotbalové Fortuna ligy, které po sezoně znamená vstupenku do evropských pohárů, si mohli vytvořit pětibodový polštář. Jenže omyl.

„Zbytečně ztrácíme těžce vybudovaný kredit. Jestli hráče svazuje představa Evropy, tak o ní přestaňme snít a začněme zase normálně pracovat a předvádět normální výkony. Takhle bude lepší, když se do žádné Evropy nedostaneme, jinak bychom dělali ostudu," nebral si Veselý servítky.

Pro jeho slova mají asi všichni, kteří zápas ve Zlíně viděli, pochopení. Bohemians se až na prvních dvacet minut vůbec nedařilo, příležitostí bylo zanedbatelně a naopak díry v obraně veliké.

„Nemůžeme se bavit o dobrém výkonu, když dostaneme čtyři branky. Pro utkání byla určující ta první. Domácí začali zakřiknutě, bylo vidět, že jsou pod velkou dekou. Vytvořili jsme si určitý tlak s jednou velkou šancí, ale nebyl jsem spokojený s celým utkáním," začal ještě mírně Veselý své hodnocení.

Následně ale přešel ke konkrétním aspektům. „Nejvíce mi vadilo, že to bylo bezemoční, že jsme si přišli zahrát. Strašně moc laciných ztrát, malá kvalita do finále, naše snaha končila před vápnem. Jak jsme přestali být přesní, tak se soupeř dostal do pohody," zdůraznil.

Ze židle ho nadzvedla již zmíněná první trefa Zlína, kterou vstřelil 18letý Tom Slončík. Dostal se k němu uvnitř pokutového území odražený míč, na zakončení byl úplně sám, bez tlaku protihráčů, měl až neuvěřitelně mnoho času.

„Nechápu. Z taktického hlediska bylo vše špatně. Hráči nebyli v prostoru, gól zadarmo. Tím jsme domácí nakopli. Tohle potřebovali, následně couvli a my se snažili dobývat. Další tři góly už byly z rychlých protiútoků. Šanci jsme měli za stavu 2:1, na Zlínu v tu chvíli bylo vidět, že se pod tlakem sezony bojí, ale ani drama jsme si nedopřáli," konstatoval Veselý, jehož tým čeká v posledním kole základní části doma Jablonec a pak už posledních pět zápasů a přímý souboj o zmíněnou Evropu.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.