Hlavní obsah

Kritika a nenávist po Spartě. Chorého odpověď byla skvělá, pochvaloval si Bílek góly svého útočníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od sobotního šlágru se Spartou bylo jeho jméno v českých médiích a hospodách zřejmě nejfrekventovanější. Útočník fotbalové Plzně Tomáš Chorý to za hlavičku stoperu Sörensenovi, za kterou měl být vyloučený, schytává ze všech stran. Kritiku a nenávist, které se na něj od soboty hrnou, ve středu na 90 minut vytěsnil z hlavy. V dohrávce s Brnem pomohl Viktorii k výhře 4:0 dvěma góly.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně slaví třetí branku.

Článek

„Poslední dny nebyly pro Chorase jednoduché, hodně se o něm psalo, řešila se situace se Spartou. Utkání zvládnul výborně. Nejen, že dal dva góly, ale odvedl velké pensum práce Přidržel balony, vyhranými souboji vytvořil nebezpečné situace pro ostatní hráče," pochvaloval si plzeňský trenér Michal Bílek.

Těší ho, že se Chorý dokázal oprostit od nepříjemné záležitosti, která je od soboty probírána. Zkraje druhého poločasu zvýšil na 2:0, potom proměnil penaltu. V koncentraci proti Brnu ani na chvíli nepolevil. „Pracovali jsme s ním trochu. Nabádali jsme ho, aby se soustředil na zápas a vytěsnil to, co se děje kolem něj. Jeho odpověď byla skvělá," uvedl Bílek.

„V kabině jsme mu ani pomáhat nemuseli. Choras je v tomto silný. Ale my jsme neřešili, co se stalo. Chtěli jsme tři body, jsme rádi, že je máme. Choras nám k nim pomohl dvěma brankami, je pro nás nesmírně důležitý," doplnil autor prvního gólu, záložník Adam Vlkanova.

Chorý den po duelu se Spartou odmítl, že by Sörensena fauloval úmyslně. Souhlasí s ním viktoriáni? „Choras se k tomu nějakým způsobem vyjádřil. Mám na to stejný názor jako on," pronesl Bílek. Jeho tým má díky úspěšné dohrávce jistotu, že přezimuje na první příčce. Před závěrečným kolem podzimu má na druhou Slavii náskok čtyř bodů.

„Jsme rádi, že jsme první. Ale podzim ještě nekončí. Pokud chceme mít stejný náskok, musíme zvládnout nedělní zápas s Pardubicemi. Je potřeba udržet koncentraci a předvést výkon jako s Brnem," podotkl Bílek. „Jsme rádi, že jsme první, většina lidí nám zase nevěřila. Ale dokazujeme, že v Plzni je velká síla," dodal Vlkanova.

Předseda komise rozhodčích Radek Příhoda v pořadu TIKI-TAKA mluví o chybě sudího Fraňka v Plzni.Video: O2 TV Sport

Reklama