Hlavní obsah

Kuchta zaměstnává disciplinárku. Co s jeho trestem ze Slavie?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svým návratem do české ligy vzbudil pořádný rozruch. Nevybral si pro něj Slavii, odkud do Ruska letos v lednu odcházel, ale rivalskou Spartu, jejíž dres oblékal v mládeži. Fotbalový reprezentant Jan Kuchta bude v nové sezoně středem pozornosti. Navíc zaměstnává i českou disciplinárku. V posledním ligovém vystoupení za Slavii byl totiž vyloučen a dostal stop na jeden zápas. Komise teď řeší, zda se trest vztahuje také na úvodní utkání Sparty v 1. kole s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta byl ve svém posledním ligovém utkání za Slavii Praha vyloučen.

Článek

Sešívaní sehráli v posledním podzimním kole strhující duel v Ostravě. Konečnou remízu 3:3 s Baníkem zachránili jen s devíti hráči v poli.

Pamětníkům se vybaví moment z 81. minuty utkání, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Almási a slávista Kuchta za překonaným Mandousem balon vyrazil rukou. Kromě červené karty stihl hosty ještě gólový trest, o který se proměněnou penaltou postaral právě Almási.

Jan Kuchta dostal od disciplinárky za vyloučení stop na jedno utkání.

Foto: fclm.ru

Jan Kuchta v dresu moskevského Lokomotivu (vpravo) v souboji se sparťanem Adamem Gabrielem.

Později se ukázalo, že šlo o jeho poslední ligové vystoupení v sešívaném dresu, protože v zimě přestoupil do Lokomotivu Moskva.

Zmíněný trest vyvolal v Rusku velké zmatky. Podle reglementu FIFA se měl distanc přenést do jeho nového angažmá. Jenže Kuchta nastoupil v úvodu jara jak v poháru proti Jeniseji Krasnojarsk (0:4), tak i v lize proti Chimki. Navíc dal gól, jímž rozhodl o výhře 3:2.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyněVideo: Sport.cz

Chimki podaly proti startu českého hráče protest a žádaly kontumaci výsledku.

Ruská kontrolní a disciplinární komise dospěla k závěru, že Kuchta startoval neoprávněně v zápase Ruského poháru proti Jeniseji. Protest Chimki zamítla.

„Jenisej Krasnojarsk mohl proti Kuchtově startu podat protest, ale neučinil tak. Hráč si tudíž odpykal své provinění ve zmíněném pohárovém střetnutí a v lize proti Chimki nastoupil oprávněně," podala ruská disciplinárka dost šalamounské vysvětlení.

Detailisté kladou vcelku logickou otázku. Co s Kuchtovým trestem za vyloučení v Ostravě při návratu do české ligy? Odpykal si ho v Rusku, nebo ne? Může za Spartu v úvodním kole proti Liberci nastoupit, nebo Letenští budou muset zkusit požádat o prominutí?

Odpověď zatím není známá, případ se zkoumá.

„Situaci s Janem Kuchtou Disciplinární komise LFA prověřuje a v tuto chvíli není jasný závěr. Konečný výsledek posouzení zveřejníme co nejdříve," reaguje na dotaz Sport.cz mluvčí komise Štěpán Hanuš.

Kuchta tak jedním vyloučením zaměstnal experty na fotbalové řády hned ve dvou zemích. Ruští ho řešili zpětně, čeští mají do startu ligy ještě času dost...

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články