Hlavní obsah

Ligové milníky: Slavia dobyla titul po dlouhých 49 letech

Když sešívaní završí v azylu na Strahově báječnou sezónu, vezmou si po osmi letech zpátky mistrovský titul. Bylo však období, kdy jejich fanoušci museli čekat na primát mnohem déle. Právě sezóně 1995/96, na jejímž konci Slavia získala první titul po 49 letech, je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Slavia získala titul po 49 letechVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

V polovině 90. let dozrává ve Slavii zlatá generace. Nový trenér František Cipro přitom na podzim 1995 nezačal nejlépe a po šesti kolech je skoro na sestup. Pak se ale rozjíždí ofenzíva posílená Karlem Poborským a Robertem Vágnerem. Přes zimu už se tak sešívaní vyhřívají na první příčce.

Na začátku jara deklasují svého největšího konkurenta z Olomouce 4:0 a rozhodující náskok si udržují. Tři kola před koncem je pak všechno jasné. Několik generací fanoušků se dočkalo prvního titulu po 49 letech a navíc postupu do semifinále Poháru UEFA. Červenobílí tak zažívají jednu z nejúspěšnějších sezón klubu...

Mistrovský mečbol má Slavia také dnes na Strahově. Zápas 30. kola s Brnem se hraje od 17:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: