Hlavní obsah

Mírné zklamání. Měli jsme ve Zlíně na výhru, lituje kouč Baníku Hapal zahozených tutovek v závěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z jeho hlasu bylo znát mírné zklamání. Kouč ostravských fotbalistů Pavel Hapal dal po ligovém zápase ve Zlíně najevo nespokojenost s remízou 1:1. Podle něj byl Baník vítězství o dost blíž.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Pavel Hapal na tiskové konferenci po zápase se Zlínem

Článek

„Myslím, že jsme měli na výhru. Soupeře jsme příliš nepouštěli do šancí. My jsme si v první půli navzdory převaze také žádnou velkou nevypracovali, avšak z jedné situace jsme získali vedení. I tak to byl z naší strany směrem dopředu promarněný poločas," mínil.

Pak podle Hapala inkasovali Ostravští hloupý vyrovnávací gól. „V závěru jsme ale měli zápas rozhodnout v náš prospěch. Vypracovali jsme si tři tutovky. Bohužel jsme žádnou neproměnili, takže jsme se museli spokojit s plichtou. U svých hráčů oceňuju velikou chuť, nasazení i bojovnost, ale chyběla nám kvalita při zakončení," mrzelo ho.

Zápas byl podle něj bojovný a upracovaný. „Bylo to typické první kolo v novém roce. Chyběla tomu lehkost, avšak podmínky nejsou pochopitelně v lednu pro fotbal ideální. Trávník nebyl v optimálním stavu, čemuž přičítám řadu našich nepřesných rozehrávek," přemítal Hapal.

O to víc si cenil, že ve velkém chladu přijel Baník podpořit početný zástup fanoušků. Ti ve druhém poločase utkání asi na tři minuty přerušili ohňostrojem, který přinesl mohutný dým a tím pádem notně zhoršenou viditelnost. „Našim příznivcům za vydatnou podporu moc děkujeme. Škoda jen, že jsme se jim neodvděčili třemi body," litoval trenér.

I pro ostravského brankáře Jana Laštůvku byl nerozhodný výsledek málo. „Měli jsme víc šancí. A gól jsme si dali skoro sami. Bohužel pro nás měl na druhé straně gólman Zlína Rakovan svůj den. Minimálně dvakrát svůj tým fantasticky podržel. My jsme si utkání zkomplikovali sami. Nepřesnými přihrávkami jsme se dostávali pod tlak. Z toho vyplynula třeba i šance Vukadinoviče," připomněl jednu z mála střeleckých příležitostí Ševců, kterou skvělým zákrokem zlikvidoval.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba na tiskové konferenci po utkání s Baníkem.

Obdrženou branku od Kozáka si nevyčítal. „Asi to chytit nešlo. Už jsem byl nakročený do strany, ale Honza Juroška míč nějak tečoval. Odrazil se do protisměru a už jsem nestihl zareagovat," tvrdil Laštůvka.

Pro fotbalisty Baníku to byl speciální duel, protože Zlíňany poprvé v lize vedl jejich bývalý kouč Pavel Vrba. „Nebylo to jen o trenérovi. Za Zlín hraje několik hráčů, kteří prošli ostravskou kabinou. Snažili jsme se ale tím moc nezabývat. Soustředili jsme se hlavně sami na sebe. Vždyť tabulka je našlapaná a každý uhraný bodík může hrát značnou roli," uvědomuje si Laštůvka.

Reklama