Hlavní obsah

Mizérii vzal Priske na sebe. Moje odpovědnost, moje chyba, prohlásil kouč Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráli proti týmu ze spodní části tabulky, který stále čeká na první výhru v sezoně. Rychle se proti Jablonci dostali do vedení. A téměř celý druhý poločas měla Sparta přesilu jednoho hráče v poli. Přesto Letenští fotbalisté s Jabloncem v úterním 6. kole Fortuna ligy remizovali 1:1. "Podali jsme špatný výkon," uznal kouč Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Brian Priske po utkání 6. kola Fortuna ligy s Jabloncem.

Článek

A mohlo být se slavnou značkou ještě hůř, neboť ve druhé půli musel Spartu před katastrofou v podobě druhé inkasované branky zachraňovat gólman Dominik Holec.

„Stoprocentně souhlasím s tím, že jsme podali špatný výkon. Podal ho celý tým po celých devadesát minut. Měli jsme špatnou ofenzivní i defenzivní fázi. V kabině jsem hráčům řekl, jak nespokojený jsem. Nevím, zda je to varování, ale jde o signál, že teď musíme přidat v kvalitě. Chyběla nám a musí ji být víc," zhodnotil utkání kouč Sparty Brian Priske. Kousat musel druhou ztrátu dvou bodů ve čtyřech dnech. V sobotu jeho svěřenci remizovali doma s Bohemians 1905.

V Jablonci přitom už v desáté minutě hosty poslal do vedení druhou trefou v sezoně mladík Kryštof Daněk. „Na začátku jsme hráli relativně dobře a dali jsme i gól. Ale na druhou stranu i přesto, že jsme měli velmi dominantní držení míče a hráli jsme přesilovku, tak kdyby Jablonec proměnil svůj protiútok, mohlo to pro nás dopadnout ještě hůř. Celkově bych chtěl říct, že jde o moji odpovědnost a považuji to za moji chybu. Takhle jsem mluvil i k týmu. Před hráče se v těchto chvílích postavím, ale je potřeba, abychom si každý řekli a uvědomili, že je potřeba pracovat víc," dodal Priske.

Hosté si proti Jablonci bez vyloučeného Považance nevypracovali téměř žádnou výraznější šanci. „Dělali jsme špatná individuální rozhodnutí," vysvětlil dánský kouč, který si v závěru vyslechl skandování hostujícího kotle "Bojujte za Spartu!"

„Naše fanoušky mám rád, jsou fantastičtí a byli fantastičtí i v Jablonci. Cokoli na nás po zápase křičí je fér a cokoli po nás chtějí je fér s ohledem na to, jak nás podporují. K tomu chci říct, že hráči chtějí bojovat za Spartu, bojují za Spartu, chtějí vyhrávat. Naším dnešním problémem však byl nedostatek kvality. Ať se to týká technických dovedností, zpracování míče, práce s ním nebo špatného rozhodování v situacích, kdy jsme neměli balon. Můžeme například mluvit o tom, kolik jsme soupeři věnovali standardek v situaci, kdy nás na hřišti bylo o jednoho víc. Jednoduše řečeno, naše kvalita se musí zvednout," uzavřel zklamaný Priske.

Reklama