Hlavní obsah

Sparta nepokořila oslabený Jablonec. Jihočeši obrali Klokany. Pardubice padly i pod novým koučem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty v šestém kole první ligy jen remizovali na hřišti oslabeného Jablonce 1:1. Letenští nevyužili dlouhou přesilovku při vyloučení Jakuba Považance. V závěru nastavení dostal červenou kartu další jablonecký hráč Jan Krob. Bohemians doma prohráli s Českými Budějovicemi 1:2. Zlín udolal 2:1 poslední Pardubice. Další zápasy kola se hrají ve středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimir Jovovič (vlevo) z Jablonce a Kryštof Daněk ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Spartu poslal v 10. minutě do vedení Kryštof Daněk, ale těsně před pauzou srovnal Miloš Kratochvíl. Týmy se v lize rozešly výsledkem 1:1 potřetí za sebou, Sparta v nejvyšší soutěži neporazila Severočechy v posledních čtyřech duelech.

Pražané podruhé za sebou remizovali, potřetí z šesti kol nezvítězili a Slavia jim na čele tabulky může ve středu v případě vítězství nad Teplicemi odskočit už na čtyři body. Jablonec stále čeká na první výhru pod trenérem Davidem Horejšem, čtvrtým nerozhodným výsledkem v ligovém ročníku a třetím po sobě potvrdil pozici remízového "krále".

Českobudějovičtí triumfovali v nejvyšší soutěži po čtyřech zápasech, naopak Bohemians potřetí za sebou nevyhráli. Dynamo poslal do vedení Michal Škoda, po změně stran srovnal David Puškáč. Výhru hostů zařídila při svém debutu v české lize Branislav Sluka, pondělní posila ze Žiliny.

Zlín poprvé v sezoně nejvyšší soutěže vyhrál. Domácí šli do vedení v první půli po vlastní brance Michala Hlavatého, v 71. minutě vyrovnal Vojtěch Sychra, ale tři body "Ševcům" zajistila trefa Roberta Hrubého ze 73. minuty. Krátce po ní byl vyloučen hostující Matěj Helešic.

U pardubického týmu tak nevyšla premiéra Pavlu Němečkovi, který den před utkáním v roli dočasného kouče vystřídal odvolané dlouholeté trenéry Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného. Východočeši zůstali na posledním místě tabulky se třemi body.

Program 6. ligového kola
Úterý
Zlín - Pardubice 2:1
Branky: 38. Hlavatý vlastní, 73. Hrubý - 71. Sychra
Bohemians - České Budějovice 1:2
Branky: 59. Puškáč - 13. Škoda, 85. Sluka
Jablonec - Sparta 1:1
Branky: 45. Kratochvíl - 10. Daněk
Středa
17:30 Ostrava - Brno
17:30 Mladá Boleslav - Hradec Králové
17:30 Olomouc - Liberec
17:30 Plzeň - Slovácko
20:00 Slavia - Teplice

Reklama

Související témata: