Hlavní obsah

Náhrada za Lischku? Může jím být exteplický stoper Chlumecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Teplicích skončil, dlouho bez angažmá ale zřejmě levonohý obránce Martin Chlumecký nebude. Práci by mohl podle informací Sport.cz najít v Baníku Ostrava, který hledá náhradu za stopera Davida Lischku, kterého z hostování si předčasně stáhla pražská Sparta.

Foto: FC baník Ostrava

David Lischka nabral v Baníku Ostrava skvělou formu, dostane další šanci ve Spartě.

Článek

Chlumecký v předposledním týmu prvoligové tabulky skončil za zvláštních okolností. V kontraktu měl bývalý fotbalista Liberce či Dukly Praha zakotvenou podmínku, že se v případě sestupu Teplic do druhé ligy stane volným hráčem. Klub se s ním i z tohoto důvodu dohodl na ukončení smlouvy o půl roku dříve.

„Potřebujeme mít hráče, kteří budou myslet jen na úspěch našeho klubu, nikoli na to, že bude pro ně osobně případně sestup týmu do druhé ligy o něco výhodnější," vysvětloval ředitel Teplic Rudolf Řepka ještě před koncem podzimu.

Chlumecký odehrál za Teplice na podzim šestnáct utkání a vstřelil jeden gól. Na další čtyři přihrál. Převážně nastupoval na levém kraji obrany, cizí mu ale není ani post stopera. Proto je pro Baník, který má nyní k dispozici na tuto pozici Jaroslava Svozila, Jakuba Pokorného a dva mladé odchovance 19letého Jaroslava Harušťáka a o dva roky mladšího Ondřeje Kukučku, zajímavý. Oba jmenovaní mladíci do ligy ještě nezasáhli, 17letý Kukučka se navíc zotavuje z těžkého zranění kolene.

Baníkovci zahájí přípravu na jarní část Fortuna ligy v pondělí odpoledne. Kromě kádru, který vybojoval po podzimu pátou příčku se trenérovi Ondřeji Smetanovi budou hlásit také navrátilci z hostování Jiří Boula (Táborsko) a Lukáš Cienciala (Dukla). Chybět nebude ani zatím jediná potvrzená posila běloruský záložník Arťom Koncevoj z Ruchu Brest.

„Je to mladý, perspektivní hráč, reprezentant. Může hrát na křídlech vpravo i vlevo, ale i pod hrotem, je to variabilní hráč a jeho výhoda je dynamika, rychlost, hra jeden na jednoho i taková rvavost, což nám trošku chybí. V Ostravě už byl, viděl stadion i město a líbilo se mu tady. Domluvili jsme se aklimatizačním půlroku s tím, že pokud budeme spokojeni, můžeme uplatnit opci," řekl na adresu odchovance Dnipra Mogilev sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

O dalším posílení Baník intenzivně jedná. Lovit chce v tuzemsku i za hranicemi. „Pracujeme nonstop a rozjednáno je toho oběma směry více, ale dokud nejsou věci dotaženy papírově, samozřejmě ještě nemůžeme být konkrétní," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

Kromě Lischky by podle informací Sport.cz mohl Baník opustit například nevytěžovaný Adam Jánoš. Naopak do Ostravy by mohl přijít záložník Šimon Falta z Plzně.

Reklama

Související témata: