Hlavní obsah

Pardubice - Jablonec 2:0Pardubice rozhodly už v prvním poločase a mají jistotu baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Sychra 1 : 0
26. Černý 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu doma porazili Jablonec 2:0. Východočeši odvrátili hrozbu přímého sestupu a čeká je baráž o nejvyšší soutěž. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče rozhodli o vítězství už v úvodní půlhodině po brankách Vojtěcha Sychry a kapitána Pavla Černého.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vojtěch Sychra se raduje z úvodní branky utkání

Článek

Pardubice mají před nedělním závěrečným utkáním nadstavby v Ostravě náskok jednoho bodu na Zlín a dvou bodů na Brno. Nejhorší týmy tabulky čeká vzájemný souboj o druhé místo v baráži. Jablonec, který už měl jisté setrvání mezi elitou, v nadstavbě poprvé prohrál. Na lídra skupiny o záchranu Ostravu dál ztrácí dva body.

Pardubičtí začali velkým náporem. Ichovu střelu chytil brankář Hanuš, ale v osmé minutě už se Východočeši poprvé prosadili. Pikul nacentroval do šestnáctky a Sychra zblízka otevřel skóre. V ligové sezoně vstřelil třetí gól.

Ve 26. minutě domácí přidali druhou branku. Hlavatého rána se od břevna odrazila do tyče a poté k Černému, který míč hlavou dostal do sítě. Osmatřicetiletý útočník v nejvyšší soutěži skóroval podruhé za sebou a celkově pošesté v sezoně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vojtěch Sychra se raduje z úvodní branky utkání

Na druhé straně volej nejlepšího jabloneckého střelce Chramosty zlikvidoval rumunský gólman Nita, který se v neděli velkou chybou podepsal pod domácí porážku 1:2 se Zlínem. Těsně před pauzou mohl Sychra přidat třetí pardubickou branku, ale Hanuš ho včasným vyběhnutím vychytal.

Do druhé půle zraněného Nitu nahradil Markovič, jenž po necelých pěti minutách na trávníku vyrazil Sejkovu hlavičku. V 63. minutě výborným zákrokem zneškodnil i Polidarův přímý kop. Hanuš si zase poradil s pokusem v podání Darmovzala.

V závěru mohl duel zdramatizovat střídající Patrák, ale křížnou střelou těsně minul pardubickou branku. Jablonec venku v lize popáté za sebou nezvítězil. I potřetí v sezoně nejvyšší soutěže se ve vzájemném duelu radoval domácí celek.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Pardubice - FK Jablonec 2:0 (2:0)
Branky: 8. Sychra, 26. Černý. Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček - Orel (video). ŽK: Vacek - Štěpánek. Diváci: 4143.
Pardubice: Nita (46. Markovič) - Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký - Darmovzal - Sychra (74. Tischler), Hlavatý (46. Vacek), Janošek, Pikul (74. Helešic) - Černý (82. Krobot). Trenér: Kováč.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Král, Souček - Šulc, Hübschman (46. Kratochvíl), Považanec, Polidar - Černák (81. Patrák), Chramosta (46. Surzyn) - Sejk. Trenér: Horejš.

Reklama