Hlavní obsah

Pernicu deptají domácí nezdary. Strašně nerad bych byl podepsaný pod sestupem Zbrojovky, tvrdí

V zimě si mohl vybírat z několika nabídek, ale stoper Luděk Pernica odešel z Plzně na půlroční hostování do Brna, kde s velkým fotbalem začínal. Jeho cíl pomoct Zbrojovce udržet se mezi elitou dostal o víkendu porážkou 1:2 s Pardubicemi povážlivou trhlinu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva David Huf z Pardubic a Luděk Pernica z Brna

Článek

„Jsem strašně nespokojený. Věřil jsem, že navážeme na předchozí výhru v Českých Budějovicích. Nestalo se tak, byť jsme byli herně opticky lepší než soupeř. Jenže jsme si nechali dát těsně před pauzou gól ze standardky, což se nám nesmí stávat. A když jsme ve druhém poločase konečně vyrovnali a Pardubičtí nevěděli, kam dřív skočit, nepohlídali jsme si jejich brejk," smutní třicetiletý Pernica, jenž v roce 2014 přestoupil z Brna do Jablonce, odkud se pak přesunul na západ Čech.

Svěřil se, že ho domácí nezdary Zbrojovky pořádně deptají. „Co jsem se vrátil, uhráli jsme na našem stadionu jen dva kříže se Zlínem a se Slavií. Hrozně moc jsem věřil, že to s Pardubicemi konečně zlomíme. Jenže po utkání jsme se v kabině zase po sobě jen bezmocně koukali," netají autor dvou jarních gólů obrovské zklamání.

Pernica připouští, že brněnské úsilí udržet se v lize mimořádně prožívá. Vždyť do Zbrojovky přišel jako žáček už v deseti letech. „Mám ke klubu srdeční vztah. Strašně nerad bych byl podepsaný pod sestupem," prozradil. Je ale přesvědčený, že kolaps s Pardubicemi nezanechá na mužstvu žádné negativní stopy.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jan Hladík z Brna a Eduardo Lopez Cruz Carlos z Pardubic

Klíčový zápas s Teplicemi

„Musíme se rychle zkoncentrovat. Už ve středu hrajeme na Slovácku. Čeká nás těžký soupeř, avšak venku nám to jde mnohem líp. A o víkendu to pak bude s Teplicemi možná existenční zápas," vyhlíží s předstihem nedělní duel s hlavním konkurentem v boji o záchranu, na něhož Zbrojovka ztrácí čtyři body.

Po očku si všímá i počínání klubu, jehož kmenovým hráčem stále je. „Výsledky Plzně pochopitelně pozorně sleduju. Rozhodně by mi nebylo lhostejné, kdyby se Viktorka neprobojovala do evropského poháru," tvrdí Pernica.

Reklama

Související témata: