Hlavní obsah

Přichystalovi vyrovnávací gól zhořkl. Na záchranu máme, věří útočník Zbrojovky

Může to pro ně být fatální porážka. Brněnští fotbalisté nenavázali v souboji ligových nováčků na předchozí triumf v Českých Budějovicích. Pardubicím podlehli na svém hřišti 1:2 a záchrana v elitní soutěži se jim opět o dost vzdálila.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Martin Toml z Pardubic dává gól, Daniel Fila z Brna a brankář Brna Martin Berkovec

Článek

„Strašně moc jsme toužili důležitý zápas zvládnout. Jenže po našich chybách jsme nabídli soupeři oba góly," lituje zklamaný Jakub Přichystal, který přišel na hřiště po pauze a hru Zbrojovky výrazně oživil.

Ve druhé půli vyrovnal hlavou po přímém kopu na 1:1, avšak hosté už za dvě minuty znovu udeřili. „To byla strašně zbytečná branka. Hnali jsme se znovu dopředu, a nepohlídali si pardubický brejk. Proto nemůžu mít z mojí trefy žádnou radost. V závěrečném náporu nám scházel větší důraz a klid v koncovce," smutní brněnský útočník.

Zbraně však ještě neskládá. „Pořád věřím, že na záchranu máme. Čtyři bodíky se dohnat dají. Budeme bojovat až do konce. A venku nám to jde mnohem líp než doma," upíná se Přichystal ke středečnímu duelu Brna na Slovácku.

Hrát se dá s každým, věří Dostálek

Také kouč Zbrojovky Richard Dostálek doufá, že jeho tým domácí ztrátu v Uherském Hradišti napraví. „Budeme to tam mít těžké, ale hrát se dá s každým. Určitě dojde ke změnám v sestavě. Máme široký kádr a někteří kluci jsou naštvaní, že pravidelně nenastupují. Takže teď zátěž rozložíme," plánuje.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jan Hladík z Brna a Tomáš Čelůstka z Pardubic

Uznává, že se střetnutí s Pardubicemi Brňanům vůbec nepovedlo. „Hlavně první poločas. Vytvořili jsme si v něm minimum střeleckých příležitostí, ke všemu jsme byli málo produktivní. Hosté dobře bránili, strašně těžko jsme jejich defenzívu překonávali," připouští zklamaný Dostálek.

Mrzí ho, že jeho hráči nezachovali po vyrovnání dvacet minut před koncem chladnější hlavy. „Mělo nás zklidnit. Bylo to hektické, chápu, že chtěli záhy přidat i druhou branku. Jenže jsme špatně vyřešili situaci před pardubickou brankou a nedokázali jsme poté zastavit soupeřův protiútok. Je to k naštvání. Strašně jsme se na gól nadřeli, a hned poté zase inkasujeme," stýská si trenér Zbrojovky.

Reklama

Související témata: