Hlavní obsah

Plzeň vedení neudržela! Boleslav slaví klíčovou výhru, Karviná smetla Jihočechy

dos, panSport.cz
Aktualizováno

Sobotní program 27. kola Fortuna ligy nabídl čtyři duely. Jablonec remizoval v Plzni 1:1 a po středečním vítězství 1:0 nad Spartou obral o body dalšího favorita. Důležitou výhru v boji o záchranu slaví Mladá Boleslav, která zdolala Opavu 2:0. Dařilo se Karviné, jenž smetla hostující České Budějovice 3:0. Trápící se Teplice vybojovaly bod po remíze 1:1 na půdě Olomouce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Šimon Falta z Plzně a David Štěpánek z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Jablonečtí v nejvyšší soutěži neprohráli posedmé za sebou a v neúplné tabulce jim patří druhé místo, o které však mohou v neděli přijít. Pátá Viktoria protáhla sérii bez porážky na osm kol. Domácí poslal do vedení v závěru prvního poločasu Adriel Ba Loua, v 70. minutě vyrovnal Ivan Schranz. Oba týmy v závěru trefily břevno.

Zápas dvou sestupem ohrožených týmů Mladé Boleslavi a Opavy moc zajímavých momentů v prvním poločase nenabídl. Jiří Klíma se dostal do dvou šancí, ale ani on, ani v závěru poločasu Michal Škoda však na hostujícího Tomáše Digaňu nevyzráli.

Skóre se tak měnilo až v 61. minutě, když se střelou ze střední vzdálenosti prosadil Jaromír Zmrhal. A když o dvacet minut později využil Ladrův centr Škoda a hlavou podruhé překonal brankáře Slezanů, bylo o výsledku utkání definitivně rozhodnuto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Matějovský z Boleslavi.

Teplice vydřely bod v Olomouci

Že teplické výsledky i postavení v tabulce není náhodné, potvrdil hned úvod zápasu na hřišti Olomouce. Hanáky poslal do vedení už ve 4. minutě Pavel Zifčák, který hlavou překonal Jana Čtvrtečku. Po krásné individuální akci mohl o půl hodiny později zvýšit Mojmír Chytil, jeho rána však skončila jen na levé tyči teplické branky. Jednadvacetiletý záložník se mohl prosadit i v poslední minutě prvního poločasu, ale jeho hlavička těsně minula hostující branku.

Olomoučtí za neproměněné šance zaplatili hned v úvodu druhé půle, když se v 50. minutě prosadil Vukadin Vukadinovič a Aleš Mandous byl proti jeho přesné střele bez šance. Do konce zápasu již branka nepadla, oba týmy si tak rozdělily body za remízu 1:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce bojovali ve 27. kole s Teplicemi

Karviná smetla Jihočechy

Českým Budějovicím se v posledních zápasech vůbec nedaří a potvrdil to i úvod zápasu s domácí Karvinou. Už v 7. minutě se parádní ranou prezentoval Kristi Qose a zajistil domácím vedení. Uplynuly pouhé čtyři minuty, když se prosadil Christián Herc a podruhé překonal Jaroslava Drobného. A svěřenci kouče Webera byli i nadále jasně lepším týmem. Do velkých šancí se ještě do konce poločasu dostali Lukáš Čmelík, Jean i Tomáš Ostrák, skóre se však díky zkušenému Drobnému neměnilo.

Pokud Jihočeši mysleli na zvrat, tak o iluze přišli hned v první minutě druhého poločasu, kdy Eduardo Santos zvýšil už na 3:0 a definitivně tak rozhodl o vítězi.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné se radují z branky

Program 27. ligového kola:
Pátek
Bohemians - Ostrava 1:1
Sobota
Mladá Boleslav - Opava 2:0
Branky: 61. Zmrhal, 81. Škoda
Olomouc - Teplice 1:1
Branky: 4. Zifčák - 50. Vukadinovič
Karviná - České Budějovice 3:0
Branky: 7. Qose, 11. Herc, 47. Santos
Plzeň - Jablonec 1:1
Branky: 41. Ba Loua - 70. Schranz
Neděle
14:00 Brno - Pardubice
14:00 Zlín - Příbram
16:00 Liberec - Slavia
18:30 Sparta - Slovácko

Reklama