Hlavní obsah

S tímhle výkonem máme vyhrát ligu? Tvrdík přirovnal Slavii k Liverpoolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nového týdne se neprobudili na prvním místě ligové tabulky. Způsobil to jalový výkon a nedělní porážka 0:1. Stejné věty po víkendu platí pro fotbalisty Slavie i anglického Liverpoolu. Na paralelu a mizerná vystoupení upozornil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Vyhrát titul má nejlepší tým a být mistrem s takovým výkonem, jako podala Slavie, nelze!“ vzkázal na síti X.

Zklamání. Nebyli jsme hladoví, málo jsme se o to porvali, říká k prohře Slavie v Plzni Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek

Tvrdík často dřívější Twitter využívá k publikování informací z chodu klubu nebo zákulisí ligové scény. Jeho vzkaz v pondělí pozdě večer byl o dost osobitější.

Své dojmy po nedělní ligové porážce Slavie 0:1 v Plzni přirovnal k liverpoolskému zmaru proti Crystal Palace a ve svém příspěvku si vypůjčil slova slavného kouče Jürgena Kloppa.

„Když budeme hrát jako v prvním poločase, proč bychom měli vyhrát ligu? - pronesl nepříjemně překvapený liverpoolský trenér Jürgen Klopp. Tohle je přesně to, co cítím od nedělního zápasu,“ napsal Tvrdík. „Máme však ještě prostor ukázat, co umíme.“

Je otázka, jak a zda vůbec veřejný vzkaz na tým zapůsobí. Nespokojené věty nezní jen ve virtuálním prostoru, ale hned po utkání je pronášel i kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

„Pro mě je zklamání, jak jsme se o to málo porvali,“ líčil na pozápasové tiskovce. „Poslední kola a konec ligy rozhoduje mentalita. Musíme prodat schopnosti v nekomfortním prostředí a situacích. Musíme se mentálně zvednout, aby nám hlava pracovala jinak.“

Že jsem v čele tabulky kanonýrů? Trenér mi řekl, ať na to nekoukám a hraju hlavně pro tým, popisuje Pavel ŠulcVideo: Sport.cz

Do konce ligy zbývají Slavii sedm zápasů - dvě kola v základní části a pět v nadstavbě. Na vedoucí Spartu po zaváhání ztrácejí dva body, ale ještě je čeká květnové derby v nadstavbě. Pokud slávisté všechna utkání vyhrají, nehledě na další výsledky se bude titul slavit v Edenu.

Liverpool si domácí porážkou 0:1 závody o trofej z Premier League zkomplikoval o dost víc. Šest kol před koncem zaostávají za City o dva body, vzájemné mače mají zase sebou a na rozdíl od mančaftu z Manchesteru vyhlíží v ligovém finiši náročnější los.

„Pokud budeme hrát jako ve druhém poločase proti Crystal Palace, můžeme vyhrávat. A pokud dovedeme vyhrávat, uvidíme, kolik to bude zápasů. A budeme sledovat, jak zápasí ostatní,“ vyprávěl Klopp.

Slavia nemusí jen doufat, stále má trumfy v rukou. Nicméně nečekaná porážka se soustředěnou a připravenou Viktorií ji dostala pod tlak. Vzdálilo se jí prvenství po základní části, které přináší výhody pro nadstavbu. Vítěz odehraje plánované derby doma, při rovnosti bodů se raduje lépe umístěný celek z dlouhodobé fáze ligy.

Slavia hostí v sobotu Olomouc, základní část zakončí v Hradci. Sparta naopak přivítá Ostravu a potom míří do Olomouce.

„Sparta i Slavia to budou mít za šest bodů,“ odhadl v pořadu Přímák bývalý reprezentant David Limberský.

Jak ale připomněl (nejen) Tvrdík, stále má Slavie čas ukázat, co umí.

Reklama