Hlavní obsah

Sešívaný výbuch! Slavia nestačila na Budějovice. Klokani a Slovácko slaví

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga nabídla tři nedělní utkání 22. kola. V tom prvním Bohemians vybojovali výhru v Liberci 3:1, Slovácko následně přehrálo před domácím publikem 2:1 Mladou Boleslav. Program uzavřel vedoucí tým tabulky Slavia, která prohrála 0:1 v Českých Budějovicích a nevyužila sobotního zaváhání druhé Plzně.

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy, vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Pavel DosadilVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie v první lize překvapivě prohráli v Českých Budějovicích 0:1. Pražané nevyžili sobotního zaváhání druhé Plzně a v čele soutěže mají po prohře na jihu Čech náskok jediného bodu před Viktorií, kterou v příštím kole hostí doma v Edenu. Do boje o titul se tlačí Sparta, která triumfem nad Teplicemi stáhla manko na vedoucí celek na pouhé dva body.

Liberec po vypadnutí z poháru se Spartou hostil další pražský celek Bohemians 1905 a ani tentokrát neuspěl. V případě vítězství se Slovan mohl před Klokany o skóre dostat, jenže slavili hosté z Prahy, kterým dvěma góly pomohl k výhře bývalý hráč Severočechů Jan Matoušek. I díky němu nakonec Klokani vyhráli na hřišti Liberce poprvé v historii samostatné ligy.

Slovácko si doma poradilo s Mladou Boleslaví. O vítězství 2:1 rozhodl ve druhém poločase osmatřicetiletý veterán Michal Kadlec. Tým z Uherského Hradiště bodoval v šestém z posledních sedmi zápasů a je čtvrtý.

Slavia by si měla vyměnit stopera s Plzní. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Program 22. ligového kola
Sobota
Brno - Zlín 1:1
Pardubice - Ostrava 1:1
Plzeň - Olomouc 1:1
Hradec Králové - Jablonec 1:4
Sparta - Teplice 4:1
Neděle
Liberec - Bohemians 1:3
Branky: 54. Prebsl - 16. Drchal, 45+1., 74. Matoušek
Slovácko - Mladá Bolesla 2:1
Branky: 10. Sinjakvskij, 54. Kadlec -  22. Jawo
České Budějovice - Slavia 1:0
Branka: 67. Adediran

Reklama

Související témata: