Hlavní obsah

Spartě jeden gól stačil, aspoň na den je první. Také Baník uspěl, poslední Liberec si zoufá

Praha
Aktualizováno

Pohárový podzim je rozlosován, o slovo se znovu hlásí domácí soutěž. Sobotní program 6. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Sparta porazila České Budějovice úsporným skóre 1:0, nicméně minimálně do nedělního duelu Plzně znovu povede tabulku. Slovácko zvítězilo nad Pardubicemi 2:1 a vyhouplo se na třetí příčku. Baník porazil Mladou Boleslav 1:0 a drží se pátý. Poslední Liberec doma prohrál se Zlínem 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty Praha a Dávid Hancko oslavují gól na 1:0 během utkání s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

Sparta na Letné hostila České Budějovice, nad kterými nezvítězila v posledních čtyřech ligových utkáních a minule doma Dynamu podlehla 2:4. Tentokrát ho zdolat dokázala, na střely sice zvítězila 32:7, na tři body jí ovšem stačil jediný Hanckův gól. Sparta od dubna neprohrála v nejvyšší soutěži 15x za sebou a vyhrála 10 z posledních 11 kol. Posunula se na první příčku tabulky, musí však čekat na případné nedělní zaváhání Plzně v duelu s Hradcem Králové, aby na ní zůstala.

Poslední Liberec po senzačním vyřazení z MOL Cupu s třetiligovými Zbuzany (1:2) a následném odvolání trenéra Pavla Hoftycha hostil Zlín. Slovan vedl asistent Miroslav Holeňák s cílem přidat další body k dosavadnímu jedinému v sezoně. Nepovedlo se. Domácí hráli od 69. minuty bez vyloučeného Koscelníka a zlínský Tkáč nakonec přesilovku využil ke vstřelení vítězné branky.

Baník minule v lize po třech výhrách prohrál na Slavii 0:4. Debakl zaplašil v duelu s Mladou Boleslaví. Ostrava vyhrála poslední dva vzájemné duely, předtím ale Středočechy nezdolala 10x po sobě. Baníku se podařilo na nejčerstvější vítězství navázat a po výsledku 1:0 bere tři body. Jediný gól vstřelil zkušený obránce Fleišman, který před zápasem převzal dres za jubilejní 300. ligový start.

Slovácko doma hostilo Pardubice. Východočeši v minulé sezoně vyhráli oba vzájemné zápasy (1:0 venku a 3:1 doma). Slovácko ovšem prohrálo jediný z posledních 9 duelů v nejvyšší soutěži a navrch mělo i tentokrát. Po poločase vedlo o dvě branky, trefili se Daníček a Petržela. Hostující Cadu po přestávce už jen snížil, takže tým vyřazený z pohárové Evropy se v neúplné tabulce posunul na třetí místo.

Program 6. ligového kola:
Sobota
Ostrava - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 31. Fleišman
Liberec - Zlín 0:1
Branka: 82. Tkáč
Slovácko - Pardubice 2:1
Branky: 3. Daníček, 14. Petržela - 64. Cadu
Sparta - České Budějovice 1:0
Branka: 38. Hancko
Neděle
16:00 Hradec Králové - Plzeň
16:00 Olomouc - Jablonec
16:00 Bohemians - Teplice
19:00 Karviná - Slavia

Reklama

Související témata: