Hlavní obsah

Tecl se loučil: ráno gól za béčko, děkovačka s kotlem i dojetí. Na novou roli je připraven

Naskočil do hry v 82. minutě, převzal kapitánskou pásku a za mohutných ovací slávistických fanoušků, kteří často vyvolávali jeho jméno, dohrál utkání proti Mladé Boleslavi. Bylo pro fotbalového útočníka Stanislava Tecla poslední? „Pravděpodobně jo, za áčko Slavie určitě,“ přiznal třiatřicetiletý Tecl. Sešívaní při jeho rozlučce vyhráli 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Stanislav Tecl ze Slavie

Článek

Po zápase si severní tribuna Tecla vyžádala, aby řídil děkovačku. „Kanonýr, kanonýr, Standa Tecl kanonýr,“ dunělo Edenem často po nástupu příkladného pracanta a oblíbence fanoušků a po konci utkání. „Loučení bylo krásné. Takové jsem si ani nevysnil. Odmala jsem fanouškem Slavie, s titulem by to bylo o něčem jiném, ale mohl jsem se rozloučit tady doma. Jak říkám, bylo to krásné,“ líčil Tecl.

Na hřišti ho pak před fandy doprovodily děti. „Držel jsem se statečně do doby, než jsem viděl, že brečí malý. Bylo mu to líto. To mě v tu chvíli dostalo,“ přiznal rodák z Jindřichova Hradce.

Den měl přitom mimořádně hektický. Ráno šel hrát za třetiligovou rezervu a jediným gólem pomohl k velice důležité výhře nad Domažlicemi. „Lepší průběh toho dne jsem si nemohl představit,“ přitakal Tecl.

„Tím, že byl Milan Škoda nemocný, necítil se a byl připravený, jen kdyby to hořelo, tak nebylo co řešit. Bylo domluvené, že když nebude moct on, pomůžu klukům já. Udělal jsem to rád,“ popsal slávistický útočník. Nespekuloval tedy vůbec nad tím, že by měl větší porci minut za áčko.

Už v týdnu předseda představenstva červenobílého klubu Jaroslav Tvrdík avizoval, že Teclovi se rozšíří kompetence v managementu. Dosud měl na starost chod a fungování třetiligového rezervního týmu, zároveň je také členem správní rady Nadačního fondu Slavie. „Bude mít na starosti B-tým, spolupráci s Vlašimí a hráče na hostování včetně jejich rozvoje nebo plánování kariér. Nepochybujeme, že to zvládne,“ napsal Tvrdík v týdnu na sociální síť X.

„Pro mě je těžké o tom mluvit. Musím to probrat s panem Tvrdíkem, říct si směry, které by pro nás připadaly v úvahu. Musím se od někoho začít učit, pro mě by byla ideální spolupráce s Přémou Kovářem (manažer áčka) a Jirkou Bílkem (sportovní ředitel). Pak je přede mnou hodně práce. Je to něco jiného než se chystat na výkon na hřišti, kde máte veškerý servis. Role se trochu protočí a budu se snažit dělat co nejlepší servis pro kluky v béčku, případně i áčku,“ uvedl Tecl.

No novou roli a život po kariéře se cítí připraven. „Momentálně si myslím, že jo. Je to dané tím, že od Slavie dostávám nějakou šanci, kterou nedostává každý. Bude na mně, abych lidi, kteří mi ji dali, nezklamal,“ zakončil loučící se hráč, jenž má celkem šest ligových titulů (čtyři se Slavií, dva s Plzní).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.