Hlavní obsah

Těžká facka pro mistra, Brno si veze ze Slavie bod, Sparta vyhrála v Teplicích

Praha
Aktualizováno

Senzace v Edenu! Fotbalisté Slavie v nedělním utkání 9. kola Fortuna ligy doma jen remizovali se Zbrojovkou Brno 1:1. I tak ale vedou tabulku před Spartou. Ta vyhrála díky Julišově brance v Teplicích 1:0 a na rivala z Vršovic ztrácí dva body. Již v příštím kole se na Letné bude hrát velké derby pražských S.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slavia bojovala o ligové body se Zbrojovkou.

Článek
Fotogalerie

Slavia ve čtvrtek zvítězila v Nice 3:1 a proti nováčkovi byla v Edenu jasným favoritem. Sešívaní jako jediní v soutěži drželi neporazitelnost, navíc vyhráli nad Brnem v posledních pěti zápasech a inkasovali v nich jediný gól. Zbrojovka po návratu mezi elitu zvítězila v jediném zápase a je na 16. pozici.

Lídra ovšem dokonale šokovala. Tyč v úvodních minutách ještě sešívaní přežili, díky Simovi pak ve druhém poločase šli podle očekávání do vedení. Dvě minuty před koncem je ovšem zmrazila vyrovnávací trefa Jakuba Šurala, bratra tragicky zesnulého Josefa, bývalého kapitána Sparty. Paradoxem je, že obě bodové ztráty za dvě remízy 1:1 utrpěli červenobílí v duelech s ligovými nováčky, Pardubicemi a Brnem.

Sparta přijela do Teplic s cílem uspět po dvou porážkách v nejvyšší soutěži za sebou a upevnit si druhé místo. Povzbudil ji čtvrteční triumf 4:1 nad Celtikem Glasgow v Evropské lize. Prakticky celý zápas měla převahu, rozhodla ho však jediným gólem. Postaral se o něj kanonýr Juliš, který se v čele tabulky střelců polepšil na sedm zásahů.

V tabulce patnáctí Severočeši v sezoně prohráli sedm z devíti ligových utkání, což stálo místo trenéra Stanislava Hejkala. Kouč, který dříve dělal na Spartě asistenta, dostal od vedení klubu ultimátum. Buď dnes konečně vyhraje, nebo skončí. Podmínku nesplnil, a tak po utkání vedení klubu potvrdilo, že Hejkala odvolalo a urychleně hledá jeho nástupce.

Kvůli hromadné nákaze týmu koronavirem podruhé za sebou nehrála Ostrava. Zápas Baníku s Libercem byl odložen na neurčito stejně jako minulé domácí utkání Slezanů se Slováckem. Stejný osud potkal také duel Jablonce s Bohemians 1905. Klokani mají po pátečních testech nařízenou karanténu.

Reklama

Související témata: