Hlavní obsah

To od Plzně čekal málokdo. Bílek odhalil nečekanou zbraň a boří mýtus o defenzivním trenérovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň ukázala na začátku sezony poměrně nečekaný trumf. Přes odchod kanonýra Jeana-Davida Beauguela se totiž může spolehnout na silnou ofenzivu. „Michal Bílek mimo jiné boří mýtus o tom, že je defenzivní trenér,“ uvádí téma Radek Šilhan v pořadu Přímák na Sport.cz a pokračuje: „Okamžitě po příchodu svěřil důležitou roli Klimentovi, hraje na dva útočníky, to u něj také nebylo zvykem. Navíc Kliment s Chorým se báječně doplňují.“

Bílek boří mýtus o defenzivním trenérovi. Oporu našel v odepisovaném hráči. Diskuse z pořadu Přímák s Vernerem Ličkou.Video: Sport.cz

 
Článek

Pro někoho možná trochu překvapivě se záhy stal oporou Plzně Jan Kliment, který se v minulém ročníku trápil a vrcholem byl sestup z nejvyšší polské ligy s Wislou Krakov.

„Řekl bych, že bylo vidět už během působení ve Slovácku, že to je atypický český útočník. Působí na mě strašně sebevědomě, až takovou krásnou mírou arogance," obdivuje Verner Lička, který je hostem ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Jak potrestat Cedidlu za ošklivý faul? Diskuse z pořadu Přímák s Vernerem Ličkou.Video: Sport.cz

„To, že on je schopný dávat góly, je na hřišti cítit, takže ty míče ho vyhledávají. On je často tam, kde má být a předvídá. Myslím si, že k tomu střílení gólů je předurčen," říká bývalý fotbalista i trenér.

Vrba vs. novináři. Diskuse v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Více najdete ve videu z pořadu Přímák, kde Radek Šilhan s Vernerem Ličkou mimo jiné rozebírají, jak je možné, že se Klimentovi velmi daří v Česku, ale jeho zahraniční angažmá nedopadala úspěšně. Celý pořad si také můžete přehrát nejen jako video, ale také v podcastové podobě.

Reklama

Související témata: