Hlavní obsah

Druholigový lídr začal zimní přípravu s brankářem Šimanem. Další posily by ještě měly do Brna dorazit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S posilou na brankářském postu a se třemi navrátilci z hostování zahájili téměř dvouměsíční zimní přípravu fotbalisté Brna, kteří po podzimu vedou tabulku druhé ligy s luxusním desetibodovým náskokem. Jednoznačným cílem mužstva před jarními odvetami je návrat mezi elitu.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

Prozatím jedinou zbrusu novou tváří je ve Zbrojovce sedmadvacetiletý brankář Jakub Šiman, který přišel z Příbrami. V nejvyšší soutěži za ni v loňské sezoně odchytal třináct zápasů, v nichž čtyřikrát udržel čisté konto. „Reagujeme tak na přání Jirky Flodera, který nebyl na podzim příliš vytížený, aby pravidelně nastupoval. Proto mu hledáme pro jaro hostování. Šiman vytvoří gólmanskou dvojici s Martinem Berkovcem," říká brněnský kouč Richard Dostálek.

Tři hráči do pole se naopak z hostování vracejí. „David Jambor byl klíčovým mužem ve Vyškově, Lhotecký v Kroměříži a Mach v Blansku. Nejblíž k tomu, aby si vybojoval na jaře místo v týmu, je zřejmě Jambor. Momentálně je ale bohužel zraněný," mrzí trenéra.

V Brně počítají i s dalšími posilami. „Pořád platí, že by měli přijít dva až tři fotbalisté, kteří by nám hned na jaře výrazně pomohli. Situace se vyvíjí i vzhledem k pohybu v kádru dalších mužstev. Konkrétní jména proto ještě nesdělíme. Chceme ale přivést křídelníka, levonohého borce a kreativního hráče směrem do ofenzívy," tvrdí sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Oproti podzimu už nebude oblékat brněnský dres Kosek, který přišel loni v létě na hostování z mistrovské Slavie, avšak valnou část podzimu promarodil. Jeho novým působištěm bude Táborsko. „Nepočítáme už ani s Lukášem Kryštůfkem, který je stále na marodce. Byl přeřazený do divizního béčka a může si hledat nové angažmá. U nás mu v létě vyprší smlouva," informuje Dostálek.

Brňany čeká v sobotu dopoledne premiérový přípravný duel proti Zlínu. V rámci zimní přípravy se zúčastní i tradiční Tipsport ligy. Ve skupině se utkají s Olomoucí, Vyškovem a slovenským Trenčínem. „Minimálně ve dvou až třech úvodních zápasech zátěž výrazně rozložíme. Každý z hráčů absolvuje zhruba poločas," plánuje Dostálek. „Půjdeme do utkání pochopitelně z plné přípravy, ale stejně nebudeme chtít prohrávat," má jasno.

Desetibodový náskok nic neznamená

Už po skončení podzimní části druhé ligy svým hráčům zdůraznil, že navzdory desetibodovému bodovému polštáři může být cesta zpátky do první ligy na jaře ještě trnitá. „Jaro bude rozhodně těžší než podzim. Všichni soupeři se na nás budou chtít vytáhnout. Na prahu zimní přípravy jsme to klukům opět připomněli. Nesmíme absolutně nic podcenit," uvědomuje si Dostálek.

Reklama

Související témata: