Hlavní obsah

Květnovou anketu ovládli Kinský z Vyškova a Krejčí z Příbrami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězi posledního dílu tradiční ankety Hráč a Trenér měsíce fotbalové Fortuna Národní ligy v sezoně se stali zástupci týmů, které v poslední části soutěže vytvořily série bez prohry a posléze (nakonec neúspěšně) usilovaly v baráži o postup do první ligy. Gólman Antonín Kinský pomohl Vyškovu k celkovému druhého místu mimo jiné třemi nulami z pěti květnových zápasů. Zatímco nositel slavného jména vytahoval výborné zákroky, zkušený kouč Karel Krejčí vytáhl Příbram z problémů. Návrat k Litavce po více než patnácti letech ozdobil pomyslným ligovým bronzem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Vyškova Antonín Kinský.

Článek

Co do Vyškova přišel trenér Jan Kameník, který po rozpačitých výsledcích z předchozích kol vystřídal Jana Trousila, celek z Jihomoravského kraje neprohrál sedm zápasů po sobě. Vlastně všechny zbývající do konce ročníku. MFK se probojoval do baráže, v níž sice Zlín potrápil, mezi elitou ale Ševce nenahradil.

Oporou Vyškova byl každopádně gólman Antonín Kinský. Nul syn někdejšího reprezentačního brankáře vychytal za skončený ročník, v němž nevynechal ani minutu, celkem devět.

Trenér Karel Krejčí v Příbrami nahradil Dušana Uhrina mladšího. Vrátil se tak symbolicky do klubu, kde s trénováním na konci minulého století začínal. Středočeši se pod Krejčího vedením posunuli na třetí pozici znamenající účast v baráži.

Čtyřiapadesátiletý Krejčí, který patří ke strůjcům titulové éry Plzně, sice Příbram do nejvyšší soutěže nevrátil (Středočeši v baráži podlehli Pardubicím). Ve městě s hornickou tradicí nicméně zažehnal hrozbu, že by pro mužstvo kolem kanonýra Wágnera skončila sezona třicátým kolem druhé ligy.

Reklama

Související témata: