Hlavní obsah

Magera věří, že bude v Brně nastupovat od začátku. Touží pomoct Zbrojovce zpátky mezi elitu

Brno

Jako jediní hovoří před startem druhé ligy nahlas o postupu. Fotbalisté Brna se pokusí o rychlý návrat mezi elitu s pěti posilami, z nichž vyčnívá jméno pětatřicetiletého útočníka Lukáše Magery, který na Moravu zamířil rok před vypršením smlouvy v Mladé Boleslavi, kde strávil šest let.

Foto: www.fczbrno.cz

Lukáš Magera

Článek

„Zájem Zbrojovky mě výrazně oslovil. Její manažer Požár mi nabídl dvouletý kontrakt, mohu si tak kariéru prodloužit. Navíc vidím velkou šanci, že za Brno budu nastupovat v základu. To nebylo v poslední době v Boleslavi zdaleka pravidlem. Jsem vděčný tamnímu šéfovi Dufkovi i kouči Webrovi, že mě uvolnili. Máme velmi korektní vztahy. Přicházím s jednoznačným cílem přispět góly k návratu Zbrojovky do první ligy, kam jednoznačně patří," má jasno Magera.

Někdejší čtyřnásobný reprezentant je přesvědčený, že má novému týmu co dát. „Stále mám do fotbalu obrovskou chuť a fyzicky se cítím dobře. Chci hrát od začátku a mužstvu ze všech sil pomoct," říká rezolutně téměř dvoumetrový habán, jenž odehrál v nejvyšší české soutěži 253 zápasů, v nichž zaznamenal 59 branek.

Magera, který v minulosti působil i v rumunském Temešváru a anglickém Swindon Town, se do Brna přestěhoval s celou rodinou. „Čekáme druhého potomka, k tříletému synovi přibude holčička. Proto jsem uvítal, že mi vedení Zbrojovky našlo pěkné bydlení. Všichni v klubu se ke mně chovají skvěle, což mi umožnilo bezproblémovou adaptaci v novém angažmá. V kabině je super atmosféra, mladí se s námi staršími výborně doplňují," libuje si.

Už je natěšený na nedělní premiérový duel, k němuž přicestuje do Brna Jihlava, která také ještě na jaře hrála první ligu. „Čeká nás hned na úvod náročné utkání, ale věřím, že ho zvládneme," přeje si Magera.

Reklama