Hlavní obsah

Malér pro Zbrojovku! Musí hledat jiného kupce, významný partner už ji nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Drží první příčku ve druhé lize zaručující přímý návrat do nejvyšší soutěže. Budoucnost je ovšem nejistá. Renomovaný fotbalový klub z Brna si musí najít jiného významného kupce. Agentura Sport Invest oficiálně potvrdila, že v tuto chvíli žádná jednání mezi ní a Zbrojovkou ve věci potenciální koupě klubu neprobíhají. Celou záležitost považuje za uzavřenou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Moravec ze Zbrojovky Brno.

Článek

Zbrojovka potřebuje změnu, shodují se nejen brněnští patrioti. Svitla jí naděje, když začala jednat o vstupu do klubu s agenturou Sport Invest. Jednání teď ovšem krachla. Podle zákulisních informací se majitel klubu Václav Bartoněk zalekl situace, že by na chod Zbrojovky ztratil zásadní vliv.

Agentura zastupující řadu předních českých sportovců tak ztratila o vstup do brněnského klubu zájem. Z jednání o koupi s úctou vycouvala a bude jen pokračovat v dlouhodobé spolupráci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Richard Dostálek.

"V prostředí profesionálního sportu se naše agentura pohybuje přes dvacet let, základem úspěchu a rozvoje firmy vždy bylo hledání nových příležitostí a odvaha je následně realizovat. O možném vstupu do fotbalového klubu jsme uvažovali opakovaně, byla to jedna z dlouhodobě zvažovaných cest," potvrzuje Sport Invest svůj vážný zájem.

"S panem Bartoňkem pojí naši společnost velmi dobré vztahy, známe brněnské prostředí i specifikace. Naším cílem byla především sportovní, obchodní i marketingová konsolidace klubu a jeho postupný rozvoj s důrazem na mládež, regionalismus a dlouhodobou udržitelnost," líčí agentura ve svém prohlášení.

"V konečném součtu jsme se však za agenturu rozhodli soustředit se na jiné projekty, ať už v rámci rozvoje fotbalového oddělení a skautingu, nebo v podobě pořádání a marketingového zajištění nejprestižnějších sportovních akcí v Česku," zní konečné rozhodnutí.

Sport Invest potvrzuje, že samotná jednání ohledně možného vstupu do Zbrojovky Brno trvala několik měsíců a logicky prošla několika fázemi, ve kterých se přibližovaly či oddalovaly vzájemné představy o možné dohodě obou stran.

"Veškerá komunikace s vedením Zbrojovky v čele s panem Bartoňkem probíhala korektně a věcně, obě strany plnily dohody a úkoly z jednání vyplývající. Podrobnosti zůstanou mezi agenturou a vedením klubu. Finální rozhodnutí o ukončení jednání každopádně padlo ze strany agentury a jako první byl o něm informován pan Bartoněk," uvádí prohlášení.

"Celou záležitost vnímáme čistě pragmaticky jako projekt, na němž se nenašla vzájemná shoda, oba partneři však pokračují v dlouhodobé spolupráci. Zbrojovka je pevnou součástí fotbalového Česka a stejně se vnímáme také my. Klubu přejeme nadále to nejlepší a jsme přesvědčeni, že má potenciál zařadit se zpět mezi nejprestižnější sportovní značky Česka," uzavírá Sport Invest námluvy, které podpisem smlouvy neskončily.

Reklama

Související témata: