Hlavní obsah

Musíme se naučit otáčet zápasy, v nichž prohráváme, plánuje trenér fotbalistů Dukly Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrzí ho, že z posledních dvou letošních druholigových zápasů s Táborskem a v Drnovicích s Vyškovem vydoloval jeho tým pouze jediný bodík za remízu doma s Jihočechy, ale i tak je trenér fotbalistů pražské Dukly Petr Rada s výchozí pozicí svého týmu před jarními odvetami docela spokojený. Mužstvo z Julisky přezimuje v tabulce na druhé barážové příčce se čtyřbodovým mankem na vedoucí Vyškov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada během na archivním snímku.

Článek

„Nejsme na tom vůbec špatně. Ale mohli jsme na tom být ještě mnohem líp. S Táborskem jsme měli vyhrát. Štve mě i další domácí plichta s Líšní. A samozřejmě taky porážka v Opavě,“ honí se stále Radovi hlavou zbytečné ztráty.

Přesto Pražané nasbírali v šestnácti podzimních druholigových kolech třicet bodů, což je o dvanáct víc než v minulé sezoně. „Z tohoto hlediska jsme si teď vedli podstatně lépe. Jak už jsem ale řekl, zdaleka ne všechno je zalité sluncem. Nezvládali jsme bohužel zápasy, v nichž inkasujeme jako první. Kromě pohárového duelu s Vyškovem jsme ani jednou v sobě na podzim nenašli mentální sílu nepříznivý průběh utkání otočit v náš prospěch. Na tom musíme v zimní pauze zapracovat. Jen tak budeme schopni naplnit naše postupové ambice,“ má jasno.

Rada ví, že k případnému splnění cíle čeká jeho tým ještě trnitá cesta. „Kromě Vyškova řadím stále k hlavním favoritům druhé ligy i Brno, které mělo na podzim výpadek. Je to tradiční klub, jenž určitě myslí na návrat mezi elitu. A my budeme hrát se Zbrojovkou hned zkraje jara,“ připomněl zkušený kouč atraktivní start druholigového jara.

Podle něj budou chtít do boje o přední příčky promluvit také Táborsko, Opava či Příbram. „Druhá liga je nesmírně vyrovnaná a jaro bude velice zajímavé,“ očekává Rada.

Jeho prioritou je udržet v zimní pauze stávající kádr. „Pokud bude o někoho z našich hráčů zájem, sedneme si na to s majitelem klubu panem Pauknerem. Já bych mu k tomu řekl svůj názor, avšak konečné rozhodnutí bude pochopitelně na něm,“ uvědomuje si, že pro šéfa Dukly může být klíčové ekonomické hledisko.

Rada by se pochopitelně nebránil posílení mužstva. „Pokud se taková možnost naskytne, budu samozřejmě rád. Přivést ovšem kvalitní fotbalisty do druhé ligy je strašně obtížné,“ stihl už zjistit.

Druholigové celky nyní mají před sebou dlouhou takřka čtyřměsíční pauzu. Soutěž se znovu rozběhne až první březnový víkend. „To je strašně deprimující. My jsme naštěstí postoupili do čtvrtfinále MOL Cupu, takže nás ještě předtím čeká v únoru pohárové střetnutí. To bude pro nás generálka na druholigové boje,“ vítá Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.