Hlavní obsah

Oceněnými za říjen jsou vlašimský Blecha a sparťan Horňák

Praha

Do metropole a přilehlého regionu středních Čech putují ocenění pro říjnového hráče a trenéra měsíce fotbalové Fortuna Národní ligy. Jedním z tahounů Vlašimi je záložník Filip Blecha, který během desátého kalendářního měsíce zaznamenal tři branky - podstatnou část všech svých dosavadních tref. Průběžné druhé místo a pozici nejbližšího pronásledovatele Zbrojovky Brno pak drží rezerva Sparty Praha. Celek složený převážně z mladíků, vedený trenérem Michalem Horňákem, zatím příjemně překvapuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Horňák je trenérem měsíce.

Článek

Fotbalisté Vlašimi bodovali ve dvou ze čtyř říjnových zápasů. Zatímco ze stadionů soupeřů odjeli pokaždé jako poražení, v domácím prostředí získali remízu a výhru. Na obou bodových ziscích se přitom podílel Filip Blecha.

V dosavadních třinácti zápasech nasázel sedm branek. Po Denisi Alijagićovi, který zapsal o dva góly více, je druhým nejlepším vlašimským střelcem. V celosoutěžní statistice mu ve stejném ohledu patří dělená třetí příčka. Se středočeským duem patří do nejlepší čtyřky ještě brněnský Řezníček a Silný z Líšně.

Sparťanská rezerva vyšla ze čtyř říjnových kol s devíti body. Po porážce ve šlágru s brněnskou Zbrojovkou vyzrála na Třinec, remizovala s Jihlavou a v malém pražském derby zničila Duklu. Obě vítězství přitom Letenští ozdobili vyšším počtem vstřelených branek. Proti Třinci se radovali čtyřikrát, proti Dukle dokonce pětkrát.

Kouč Michal Horňák pracuje zejména s mladými hráči. Dvaadvacetiletý František Kotek patří s pěti vychytanými nulami mezi nejlepší brankáře soutěže. O post nejčastěji skórujícího sparťana se dělí dva útočníci - dvacetiletý Matyáš Kozák a o rok mladší Václav Sejk. Oba rozvlnili síť v brankách protivníků ve čtyřech případech, Kozák na to však potřeboval o pět zápasů méně. Horňákovu výběru občas vypomohou i tváře z A-týmu rudých. Dosud se tak stalo v případě Martina Minčeva, Martina Vitíka, Adama Gabriela nebo Václava Drchala.

Reklama

Související témata: