Hlavní obsah

Posila ze Slavie. Do Zbrojovky přichází ofenzivní záložník Blecha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Brna, kteří vedou po podzimu s desetibodovým náskokem tabulku druhé ligy, přivítali třetí zimní posilu. Po brankáři Šimanovi z Plzně a krajním záložníkovi Nečasovi z Liberce přichází do Zbrojovky na osmnáctiměsíční hostování ze Slavie čtyřiadvacetiletý středopolař Filip Blecha, který má mužstvu z moravské metropole pomoct k návratu mezi elitu.

Foto: fczbrno.cz

Záložník Filip Blecha bude na jaře oblékat dres Brna.

Článek

Součástí dohody je i to, že by se po roce a půl mohl přesunout do Brna natrvalo. „O Filipa jsme stáli dlouho. Na našem seznamu vytipovaných hráčů byl hodně vysoko. Jsme rádi, že se vše povedlo domluvit a může se postupně zapracovat do našeho týmu. Jde o fotbalistu, který přinese kvalitu do středu pole. Zejména směrem do ofenzívy nám zvýší variabilitu. Věřím, že směrem dopředu budeme ještě nebezpečnější," má radost z nové akvizice brněnský kouč Richard Dostálek.

Blecha je odchovancem Bohemians 1905. Za klokany v roce 2017 nastoupil ke svému dosud jedinému utkání v nejvyšší soutěži. Hostoval v Táborsku a následně se přesunul do Vlašimi, v jejímž dresu vstřelil na podzim osm gólů a na dalších pět přihrál, čímž si vysloužil lednový přestup do Slavie. Na hostování v Brně bude oblékat dres s číslem 21.

Za Zbrojovku by měl poprvé nastoupit v sobotním přípravném utkání v Uherském Brodu proti slovenské Podbrezové.

Reklama

Související témata: