Hlavní obsah

Slávistická ikona v základu. Po téměř roce a půl. A teď derby!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moment, na který čekal skoro rok a půl. Ale dočkal se. V posledních měsících nehrající a léčící se kapitán fotbalové Slavie Jan Bořil poprvé od 3. října 2021 vyběhl k zápasu v základní jedenáctce Slavie. Zatím v druholigovém béčku. Ale bere to jako další krok k tomu, aby se vrátil na vrcholnou scénu. Rezerva červenobílých před vstupem do jarní části druhé ligy s ním v sestavě vyhrála nad béčkem Bohemians 4:1.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Slávistický obránce Jan Bořil na snímku ze zápasu proti Servette Ženeva.

Článek

Bořil odehrál 81 minut. Jak se mu hrálo? „Těžce, suprově, jsem rád, že jsem po dlouhé době mohl nastoupit," hodnotil zjevně potěšeně v rozhovoru pro klubové video.

Nevnímal žádný zdravotní problém. „Koleno drží, je to dobře udělaný, cítím se dobře. Chybí ale herní praxe," pokračovala dvaatřicetiletá klubová ikona.

Dosud po rekonvalescenci Bořil odehrál jen jedenáct minut v lednu v přípravě se Servette Ženeva, když Slavia vyhrála 3:0. Více se ukázal při zápase Slavie v Pardubicích. Ale jen jako divák, který mířil se šéfem klubu na demonstrativní akci do kotle s fanoušky na stadionu. U přiznivců to ještě navýšilo jeho kredit.

Teď dostal mnohem více prostoru na hřišti a mohl se prosadit i střelecky. "Chtělo to větší razanci, hlavička byla taková odpružená, málo jsem vyskočil," komentoval jednu ze situací před brankou Bohemians.

Přiznal, že pro něj coby vracejícího se hráče byl zápas po boku mladíků cenný. „Hrálo se mi dobře. Překvapilo mě, jaká to byla úroveň a jsem rád, že jsem udržel krok."

Kdy počítá, že naskočí do ostrého zápasu áčka? „Ještě nevím, je to dlouhá cesta, asi to  bude chtít pár dalších zápasů za béčko, abych se rozehrál," dodal.

Slávistickou rezervu na úvod jarních bojů ve druhé lize čeká 6. března derby se Spartou.

Reklama

Související témata: