Hlavní obsah

Surový zákrok, chycená penalta a gól z poslední akce. Slezské derby nabídlo velké emoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediný gól, navíc až na úplném konci nastaveného času, zato spoustu emocí i krvavé zranění přineslo druhé slezské derby sezony ve Fortuna národní lize. Na stadion v Karviné-Ráji přijela Opava, která měla k zisku cenného bodu hodně blízko. O domácí výhře ale z poslední akce rozhodl střídající debutant v karvinském dresu 19letý Nigerijec Lucky Ezeh.

Foto: Ivo Dudek/MFK Karviná

Lucky Ezeh střílí vítězný gól Karviné v posledních vteřinách zápasu.

Článek

Utkání bez velkých šancí na jedné či druhé straně spěl k bezbrankové remíze. Poměr sil ale výrazně změnil hrubý zákrok hostujícího Adama Rychlého v 76. minutě, který na polovině hřiště v blízkosti obou střídaček ramenem trefil do hlavy pronikajícího Daniela Bartla. Zkušený záložník Karviné byl po střetu, po kterém by opavský stoper viděl vyšší trest nejspíše i v hokeji, odnesen na nosítkách a následně s tržnou ránou v obličeji zamířil na vyšetření do nemocnice.

Naštěstí už po svých. „Byl to hodně nepříjemný moment. Dan byl v plné rychlosti, dostal úder na hlavu, byl tam podle mě i loket. Naštěstí má chránič zubů, takže je nemá vybité, ten hráč se ale nezachoval úplně fér," zlobil se domácí trenér Tomáš Hejdušek.

Foto: Ivo Dudek/MFK Karviná

Lucky Ezeh z Karviné oslavuje svou vítěznou trefu.

Rozhodčí Michal Křepský okamžitě ukázal Rychlému červenou kartu, velké strkanici, která ale po nevybíravém zákroku následovala nedokázal zabránit. Zapojili se do ní skoro všichni hráči i realizační týmy obou týmů. „Jak u nás, tak i u nich jsou horké hlavy. Snažil jsem se to uklidnit, ale nakonec jsem od jejich trenéra gólmanů, který má tak sto dvacet kilo, schytal bodyček," pousmál se karvinský Jan Žídek.

Ještě na jaře Rychlého spoluhráč Žídek po utkání přivedl opavského hříšníka před karvinskou šatnu, kde se 24letý obránce s Bartlem setkal. „Dal jsem je dokupy, protože Adam mi psal, jestli mu dám číslo na Bartlíka. Ale lepší je, aby se omluvil osobně. Znám Adama, vím, že to není zákeřný hráč. Věřím mu, že tohle v žádném případě nechtěl. Podali si ruce, je to dobré," těšilo Žídka.

Rychlý se následně omluvil i fanouškům. Porážku 0:1 vzal na sebe. „Omlouvám se za svůj zákrok, po kterém přišla červená karta, čímž jsem oslabil tým. Kvůli tomu také padl gól v nastavení a prohráli jsme tak důležitý zapas. Danielu Bartlovi jsem se omluvil hned po zápase a doufám, že bude brzy v pořádku. Nebyl v tom žádný úmysl jej zranit," dušoval se Rychlý.

Foto: Ivo Dudek/MFK Karviná

Záběry ze slezského derby v FNL.

Vyhrocené utkání, v němž domácí kapitán Michal Papadopulos neproměnil pokutový kop, rozhodl z posledního útoku mladičký karvinský útočník Ezeh, jenž si nejprve zaběhl ke střídačce ošetřit krvavý šrám na čele a poté hlavou poslal po závaru před opavskou brankou balon do sítě.

Rozhodující moment pak vyvolal další emotivní reakce. Karvinští bouřlivě slavili, Opavští se zlobili, že sudí nastavil mnohem více než avizovaných pět minut. „Přežili jsme penaltu díky vynikajícímu zákroku Lasáka, pak jsme ale dostali gól v nastavení. Mrzí mě to už jen kvůli hráčům, kteří dřeli do poslední minuty," říkal trenér SFC Opava Roman West.

Hned po rozehrání zápas skončil. „Nebyla to vlastně ani poslední minuta zápasu. Rozhodčí měl to utkání ukončit v páté minutě nastavení a ta standardka by ani nebyla. Nechával to hrát tak dlouho, až nás prostě porazil," štvalo Westa.

Reklama

Související témata: