Hlavní obsah

Valachoviče vytočilo Málkovo vyloučení. Hrubé ovlivnění zápasu, láteří kouč Líšně. Po žluté přešel do italštiny

Více než hodinu byli fotbalisté brněnské Líšně v druholigovém utkání s Opavou na svém stadionu lepším mužstvem a vedli 1:0, avšak po vyloučení domácího záložníka Málka převzali iniciativu Slezané a přesilovku využili k vyrovnání. Přímý souboj o barážové příčky tak skončil nerozhodně 1:1.

Foto: sklisen.com

Vedoucí gól Líšně vstřelil útočník Martin Zikl

Článek

„Druhá žlutá a následná červená karta Málkovi byly hrubým ovlivněním zápasu ze strany mladého rozhodčího. Nehodlám spekulovat, zda cílené. Málek šel do souboje naprosto čistě. Žádný faul to nebyl," láteří notně vytočený kouč Líšně Milan Valachovič.

Sudího Starého se prý zeptal, proč byl Málek vyloučen. „A on mi udělil žlutou kartu taky. Přitom jsem neřekl vůbec nic neslušného. Tak jsem mu vynadal italsky, a to už nechal bez povšimnutí," prozradil.

Jeho mužstvo ve zbytku střetnutí jen s obtížemi odolávalo opavskému tlaku. „Hosté záhy v početní převaze srovnali a měli pak ještě tři stoprocentní příležitosti. Bod tedy nakonec musíme brát, avšak cítím křivdu. Mám informace, že žádný z týmů z chvostu prvoligové tabulky nechce jet do Líšně na baráž," říká Valachovič mnohoznačně.

Líšeňský obránce David Pašek s ním souhlasí. „Taky jsem od Málka žádný zákrok na žlutou neviděl. Škoda ale, že jsme předtím nezvýšili na 2:0. Od té doby, co jsme byli v deseti, měli Opavští navrch. Vytvořili si v naší šestnáctce několik závarů. Z plichty mám smíšené pocity. Jsem zklamaný, že máme jen jeden bod, avšak zároveň musím uznat, že v závěru jsme se párkrát ubránili se štěstím," přemítá.

Líšeň a Opava se posunuly v druholigové tabulce na třetí a čtvrté místo před béčko Sparty, které má však nedělní duel s vedoucí Zbrojovkou k dobru. „Mrzí nás, že jsme poslední dvě utkání před našimi fandy nedotáhli do úspěšného konce," připomněl Pašek také předchozí bezbrankovou plichtu Líšně s Chrudimí. „Doma bychom měli vyhrávat," má jasno.

Remízu bereme s pokorou, říká kouč West

Trenér Slezanů Roman West uznal, že jeho celek do Málkova nuceného odchodu ze hřiště za Líšní herně zaostával. „Inkasovali jsme sice po hrubce brankáře Digani, avšak v dalších šancích Brňanů nás gólman podržel. V přesilovce jsme si ovšem v závěrečné půlhodině vynutili převahu. Měli jsme dost šancí. Střídající Kramář se dokonce octl hned ve dvou tutovkách, bohužel je ale neproměnil. Vyrovnali jsme, a měli jsme dost dalších možností, jak utkání překlopit na naši stranu. Remízu ovšem bereme s pokorou, protože proti nám stál silný tým," ohlíží se za střetnutím v moravské metropoli.

Těší ho, že po zpackaném vstupu do tohoto druholigového ročníku se Opavští postupně zvedají. „Škrábeme se nahoru. Máme touhu nasbírat ve zbývajících šesti kolech co nejvíc bodů, a když to vyjde na baráž, budeme rádi. Není to ale tak, že do ní musíme za každou cenu," tvrdí West.

Reklama

Související témata: