Hlavní obsah

Vyškov - Brno 0:2Zbrojovka klepe na prvoligovou bránu, Vlašim jí odložila oslavy. Dukle uniká baráž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velká oslava se rychle blíží, Zbrojovka spěchá zpátky do nejvyšší soutěže. Vedoucí Brno zvítězilo ve 25. kole fotbalové Fortuna Národní ligy na půdě Vyškova 2:0 a má náskok 14 bodů na Vlašim, která porazila Ústí 3:0. Třetí je Sparta B po remíze 2:2 v Třinci. Dukla podlehla Varnsdorfu 0:1 a Chrudim remizovala 0:0 s Žižkovem.

Foto: fczbrno.cz

Gólová radost fotbalistů Brna.

Článek

Brněnští jsou blízko splnění cíle. Zbrojovka porazila Vyškov 2:0 v jeho drnovickém azylu a přiblížila se postupu do nejvyšší soutěže. Klíčový gól utkání dvou jihomoravských týmů vstřelil na začátku druhého poločasu kanonýr Jakub Řezníček. Pojistku pak v nastavení přidal Michal Ševčík. Zbrojovka k jistotě návratu do první ligy potřebuje ještě jednu výhru.

Třinec remizoval s béčkem Sparty 2:2. Slezané rychle vedli díky Juřenovi, hostující Kozák ale skóre dvěma brankami otočil. Domácí srovnali zanedlouho zásluhou Dediče. Oba týmy pak mohly rozhodnout, další šance ale nevyužily. Třinečtí tak prodloužili sérii bez výhry na čtyři utkání, zaznamenali čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě.

Varnsdorf zvítězil na Dukle 1:0. Severočeši na Julisce rozhodli po situaci ze 76. minuty. Domácí obránce Barac zastavil balon směřující do sítě rukou a dostal červenou kartu. Hosté kopali penaltu, kterou střelou do protipohybu brankáře Reichla proměnil jejich nejlepší střelec Dordič. Bosenský útočník si připsal čtrnáctý gól v sezoně a za Řezníčkem zaostává o jednu trefu.

Vítězové tak na rozdíl od Dukly stále mohou pomýšlet na baráž. "Teď nás čeká Líšeň a pak Opava, pak si můžeme říct, kam budeme směřovat," usmívá se v rozhovoru pro ČT sport trenér Pavel Drsek. "I o deseti jsme měli aspoň na bod, ale rozhodla naše neefektivita," lituje jeho protějšek Bohuslav Pilný.

Duel Chrudimi s Žižkovem skončil 0:0. Šance si vytvářeli především domácí Východočeši, brankáře Viktorie Halousku ale překonat nedokázali. MFK tak může spadnout zpátky do sestupového pásma, kde se nacházejí i Pražané. Pokud patnácté Ústí nad Labem zvítězí ve Vlašimi, bude mít o bod více než Chrudimští.

Jihlava porazila Prostějov 1:0 a oplatila mu podzimní porážku 1:2. Rozhodující branku duelu vstřelil po bezbrankové první půli zkraje druhého dějství Mame Tall, který se prosadil hlavou. Hanáci odpověď na jihlavský zásah nenašli a na Vysočině padli 0:1. Jihlava se díky výhře posunula v tabulce právě před Prostějov.

Vlašim nezaváhala a doma porazila zachraňující se Ústí nad Labem 3:0. Středočeši o své výhře rozhodli v 17. minutě, kdy se nejprve prosadil Tomáš Zlatohlávek a o minutu později srazil Ústí do kolen druhým rychlým gólem Tomáš Rigo. Po změně stran přidal třetí zásah druhého týmu soutěže Matěj Jurásek. Vlašim je druhá s náskokem dvou bodů na třetí Spartu B, Ústí je na sestupové předposlední pozici a na Chrudim ztrácí dva body.

Fotbalisté Líšně a Táborska si rozdělili po bodu za remízu 1:1. Góly začaly padat až po změně stran. Jako první se prosadili hosté z jihu Čech, které poslal do vedení v 56. minutě Jiří Mezera. Domácí přispěchali s finální odpovědí osm minut před koncem, kdy na konečných 1:1 srovnal Jakub Černín. Líšeň je čtvrtá o dva body za Spartou.

Opava uhrála proti Příbrami nerozhodný výsledek 1:1. Středočeši ve Slezsku vedli, po čtvrthodině se prosadil Kvída. Svěřenci trenéra Westa srovnali z penalty, kterou v 63. minutě proměnil Helešic. Opavští doma na jaře poprvé ztratili, předchozí čtyři utkání skončila vždy jejich výhrou. Stále však platí, že v Městských sadech v letošní sezoně prohráli pouze s vedoucím týmem tabulky Zbrojovkou Brno. Příbram bodovala potřetí za sebou, když navázala na výhry nad Vyškovem a Vlašimí.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyškov - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)
Branky: 49. Řezníček, 90.+6 Ševčík. Rozhodčí: Dorušák - Bureš, Mikeska. ŽK: Lahodný, Harušťák, Vintr - Moravec, Fousek, Řezníček. Diváci: 3188.
Třinec - Sparta Praha B 2:2 (2:2)
Branky: 6. Juřena, 35. Dedič - 18. a 28. Kozák. Rozhodčí: Orel - Žurovec, Dobrovolný. ŽK: Dedič, Juřena, Javůrek, Cieslar (asistent trenéra) - Gabriel, Večerka, Kotek. ČK: 90.+3 Bolf (Třinec). Diváci: 396.
Dukla Praha - Varnsdorf 0:1 (0:0)
Branka: 77. Dordič z pen. Rozhodčí: Opočenský - Slavíček, Vyhnanovský. ŽK: Kovernikov, Peterka - Rudnytskyy, Velich. ČK: 76. Barac (Dukla). Diváci: 700.
Chrudim - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Radina - Pečenka, Machač. ŽK: Kesner - Richter, Bazal. Diváci: 1050.
Vlašim - Ústí nad Labem 3:0 (2:0)
Branky: 17. Zlatohlávek, 18. Rigo, 51. Jurásek. Rozhodčí: Hocek - Váňa, Melichar. ŽK: Zinhasovič - Uličný. Diváci: 458.
Opava - Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 63. Helešic z pen. - 16. Kvída. Rozhodčí: Zaoral - Pfeifer, Pochylý. ŽK: Žídek - Vilotič, Čermák, Novotný, Soldát, Zápotočný (asistent trenéra). Diváci: 1371.
Líšeň - Táborsko 1:1 (0:0)
Branky: 81. Černín - 55. Mezera. Rozhodčí: Nehasil - Volf, Hádek. ŽK: Černín - Plachý, Zadražil. Diváci: 519.
Jihlava - Prostějov 1:0 (0:0)
Branka: 53. vlastní Zukal. Rozhodčí: Kvítek - Novák, Matoušek. ŽK: Peřina, Lacko, Kameník (trenér) - Urbanec, Kopřiva. Diváci: 353.

Reklama

Související témata: