Hlavní obsah

Po výhře komplikace. Poláci v kvalifikaci řešili nečekaný problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra se čekala, přišel ale i zádrhel, s nímž se nepočítalo. Poláci museli měnit program v rámci srazu spojeného se dvěma kvalifikačními duely, v nichž si chtějí přiblížit účast na EURO 2024 ze skupiny, v níž jsou i Češi. Se značným zpožděním se vrátili z Faerských ostrovů, kde ve čtvrtek vyhráli 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Polský kapitán Robert Lewandowski na ilustračním snímku.

Článek

Na varšavském letišti Poláci přistáli až v sobotu ve 14.30. Je běžné, že týmy létají z mezistátních zápasů ještě v noci po zápase. Ne však z Faerských ostrovů, odkud se z malého letiště s omezeným provozem cestuje komplikovaně.

Bíločervení se měli původně vrátit v pátek večer, ale kvůli obtížným povětrnostním podmínkám, hlavně velmi silnému větru a dešti, byl let z Vagaru odložen na sobotu. Nestává se to v kvalifikaci často, že by se tým vrátil až dva dny po zápase.

Optimální to s podmínkami navíc nebylo ještě ani v sobotu, ale nakonec polský tým před polednem vyrazil domů.

Krátce před ním se podobným směrem vydal i tým Faerských ostrovů, který se v neděli (18.00) v Plzni utká s Českem. Poláky ve stejný den (20.45) čekají Moldavané.

Kvůli posunu návratu se změnil sobotní program týmu nového trenéra Michala Probierze. Tisková konference i večerní trénink ve Varšavě před zápasem na Národním stadionu se zpozdí o více než dvě hodiny.

Poláci po výhře v Thorshavnu a současné porážce Čechů v Tiraně s Albánci 0:3 postoupili na druhé místo v tabulce skupiny E a výhry ve zbylých dvou zápasech (po Moldavsku ještě proti Čechům v listopadu ve Varšavě) jim zajistí přímý postup na závěrečný turnaj ME do Německa.

Reklama

Související témata: