Hlavní obsah

Turci jsou náladoví a nevyzpytatelní. Bude záležet, jak se na Čechy vyspí, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle některých znalců nejméně příjemná varianta z druhého losovacího koše. Podle jiných zase hratelný soupeř. Takové je Turecko, s nímž čeští fotbalisté uzavřou své vystoupení ve skupině F na EURO 2024 v Německu. Hrát se bude 26. června v Hamburku. „Turci jsou na velkém vzestupu, ale na druhé straně také dost náladoví,“ poukazuje internacionál Pavel Mareš v pořadu Přímák na Sport.cz.

Turci jsou náladoví a nevyzpytatelní. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Portugalsko na úvod. Druhým soupeřem národního týmu bude zatím neznámý tým z baráže (Gruzie, Lucembursko, Řecko, nebo Kazachstán).

Host ve studiu si zahrál na EURO 2004, kde právě Řecko v semifinále zastavilo spanilou jízdu české reprezentace.

Čeští fotbaloví reprezentanti jsou s losem ME celkem spokojeníVideo: FAČR

„Pamatuji si, že pak jsme dokázali Řeky porazit. I semifinále bylo na výhru, jen se nám nedařilo dát gól. Těsně před přestávkou prodloužení jsme inkasovali Stříbrný gól. Platil na jediném šampionátu v historii, takže jsme si to trochu vyžrali,“ vzpomíná Pavel Mareš.

„Myslím, že kdokoliv z čtveřice z baráže bude hratelný, včetně Řecka,“ dodává.

„Druhého soupeře ve skupině bude třeba porazit. Tři body z tohoto zápasu nejspíš budou pro postupové kalkulace klíčové,“ přidává se Jan Malý, redaktor Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Turek Hakan Calhanoglu oslavuje gól na 2:0 proti Čechům.

„Ale pozor, nemyslím si, že by jakýkoliv tým, který postoupí na EURO, měl být outsiderem. Před dvaceti lety by nás nenapadlo, že prohrajeme s Albánií. A teď je to velmi nepříjemný soupeř,“ zdůrazňuje Mareš.

Na závěr skupiny přijde na řadu utkání s Tureckem, dost možná bitva o druhou příčku za favorizovaným Portugalskem.

„Sleduji teď třeba Galatasaray v Lize mistrů, hrají fantasticky,“ chválí bývalý obránce mužstvo, které získalo hned čtyři body ze dvou zápasů s Manchesterem United. „Neskutečně trápili takového giganta, vlastně i Bayern. Turci jsou na velkém vzestupu, ale na druhé straně také dost náladoví. Právě zápas s Manchesterem United byl mentálně nahoru a dolů. Jsou hodně nevyzpytatelní až nečitelní,“ míní Mareš.

Znamená pro mě hodně, že jsem dovedl tým na EURO jako kapitán, těší Tomáše Součka. O to víc jsem chtěl na hřišti umřítVideo: Sport.cz

„Ano, nevyzpytatelní. Bude záležet, jak se na zápas vyspí. Jejich živelnost a tlak na rozhodčí, to všechno tam bude,“ usmívá se Malý.

„A budou hrát skoro doma…“ připomíná Mareš skutečnost, že v Německu žije na 2,4 milionu Turků, přičemž pouze 600 000 z nich má německou národnost.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a postupujícím týmem z březnového play off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.