Hlavní obsah

Čeká nás zápas, který může hodně rozhodnout, uvědomuje si jablonecký Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorazil na tiskovou konferenci s mírným zpožděním kvůli silnému provozu v Kluži, a i proto nechtěl jablonecký kouč Petr Rada dál meškat před oficiálním tréninkem. „Má tady být," reagoval trochu podrážděně, když se mělo čekat na opozdivšího se rumunského reportéra. Jablonec zítra čeká bitva s Kluží. V případě výhry mohou Severočeši slavit historický postup do další fáze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada na tiskové konferenci

Článek

Kluž (Od našeho zpravodaje) - Jde pro Jablonec o nejdůležitější zápas sezony?

Pro nás je teď každý zápas důležitý. Víme, v jaké jsme v lize situaci. Ale tento zápas je posledním ve skupině a může hodně rozhodnout, protože můžeme postoupit. Poháry bych teď ale od ligy oddělil. V Evropě jsme se všem klubům vyrovnali a hráli jsme důstojnou roli. V lize to není podle našich představ. Teď se však musíme všichni koncentrovat na čtvrtek.

Je vaší výhodou, že Kluž už o nic nehraje, postoupit již nemůže?

Myslím, že není. Jde o evropskou soutěž a pro každý klub, který se tam dostal, je to závazek, aby podával co nejlepší výkony. Někdo postoupí, někdo ne, to je jasné. Ale něco takového u tak velkého klubu neexistuje. Stejně jako u nás.

Překvapuje vás, že Kluž ve vaší skupině D uhrála jen jeden bod?

Mě určitě. Bral jsem ji jako jeden ze silných týmů. V dřívějších letech hráli Ligu mistrů, viděli jsme ji se Slávií a působili na mě jako silný tým. Kluž jsem pasoval na favorita skupiny.

Postup nemáte ve svých rukách. Budete na lavičce sledovat průběžný stav souběžně hraného utkání Alkmaar-Randers a případně reagovat na průběh?

Víme samozřejmě, jaká je situace. Já se však budu určitě soustředit na to, aby mančaft dobře hrál a neudělali jsme nějaké hrubky. Někdo výsledek možná sledovat bude, ale mě při zápase tohle zajímat nebude. Stejně to nemáme ve vlastních rukou. Musíme hrát sami na sebe a soustředit se na to, abychom hráli takový fotbal, který nám přinese úspěch.

Kvůli kartám nemůže nastoupit Jan Krob, který na levé straně obrany nechyběl v této sezoně v pohárech ani minutu. Jak velká je jeho absence pro vás komplikace?

Věděli jsme, že ho nebudeme mít v poháru k dispozici, proto místo něho na Bohemce hrál Surzyn. I když není klasický levý obránce, už tam nastupoval. Z tohoto pohledu je jediným problémem, že jsme ztratili levonohého hráče. Jinak jsme až na Pleštila kompletní.

Pozvedla psychiku výhra v lize nad Bohemians?

Samozřejmě je teď nálada lepší. Mančafty za námi taky vyhráli. Nebylo to lehké utkání, dohrávali jsme v devíti a o to více si vítězství ceníme. Kdyby nás výhra povzbudila, byl bych jenom rád.

Reklama

Související témata: