Hlavní obsah

Vyhnala mě manželka, vtipkoval vykartovaný Krob „na výletě“. Jablonci podle něj bude stačit i remíza

Krátce po čtvrt na dvě rumunského času dosedl letecký speciál s jabloneckou výpravou včetně šéfa klubu Miroslava Pelty na ranvej v Kluži. Na palubě byl i levý obránce Jan Krob, přestože zítra do bitvy o postup ze skupiny D Konferenční ligy nezasáhne. Na hřišti lídra rumunské ligy nemůže nastoupit kvůli trestu za tři žluté karty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Krob z Jabloncee. Archivní foto

Článek

Kluž (Od našeho zpravodaje) - „I v lize když jsem vykartovaný, jezdím se na venkovní zápasy koukat. Takže když mi Jarda Doležal (generální sekretář) nabídl, jestli nechci letět, byl jsem pro. Chci teď s týmem být. U televize to špatně prožívám, takže manželka mě vyhnala, že jestli tu možnost mám, ať jedu. Věřím, že to zítra zvládneme a přivezeme postup," hlásil Jan Krob.

V mužstvu kouče Petra Rady tak chyběl pouze Dominik Pleštil, který v minulém kole Konferenční ligy proti již jistému vítězi skupiny Alkmaaru střídal po čtvrthodině hry kvůli zápalu plic.

„Jsem rád, že mě Jablonec vzal, neřeší to a nebudu tady překážet. Přeci jen na tribuně se to prožívá o trochu lépe než u televize, protože tam to na rozdíl od televize vidíte celý. Navíc doma by mi do toho skákaly ještě děti a nebylo by to ono," poznamenal Krob.

Na ochozu Stadionu Konstantina Raduleska usedne pouze do hlediště. Tribuny s kapacitou 23500 diváků však mohou být kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 zaplněné jen z jedné třetiny.

Souběžně se sledováním svých parťáků bude upíchnutý i na svém mobilním telefonu, na kterém bude sledovat skóre zároveň hraného utkání Alkmaar-Randers. Na jeho výsledku bude hodně záležet. „Já průběžný výsledek stoprocentně sledovat budu. Nevím, jak trenéři. Ale myslím, že se spíš budou soustředit na náš zápas a na výsledek se podívají o poločase," řekl Krob.

Pokud Randers v Nizozemsku zvítězí, Jablonec ostrouhá a ve skupině skončí třetí. V případě jejich remízy potřebují Severočeši k postupu do další fáze vyhrát. A pokud Dánové padnou rozdílem dvou gólů a větším, Krobovi a spol. by stačila i remíza.

„Nemáme to sice ve svých rukou, ale můj názor je, že remíza nám bude stačit a výsledek druhého zápasu nám pomůže. Ale na remízu určitě hrát nebudeme, chceme i tak vyhrát. Myslím však, že jakýkoliv bodový zisk nám postup zajistí," tvrdil zkušený 34letý bek.

„Ani nevíme, jestli tam dají náhradníky, když už jim v uvozovkách o nic nejde, nebo budou hrát v plné sestavě. Myslím však, že nikdo nic nevypustí a budou hrát na sto procent. Soustředíme se však jen na sebe. Vyždímáme ze sebe sto procent a uvidíme, na co to bude stačit," konstatoval hráč s vytříbenou levačkou, jenž zatím za Jablonec v této sezoně v evropských pohárech nechyběl ani minutu.

Ze hry ho nyní vyřazuje žlutá karta, kterou vyfasoval v domácím utkání s Almaarem až v třetí minutě nastaveného času. „Mrzí mě to hodně, ještě když jsem ji dostal takhle na konci zápasu. Ale musel jsem přerušit brejk. Fakt to zamrzí, když hrajeme poslední zápas o všechno. Alespoň jsem s kluky jel," uzavřel. V sestavě ho pravděpodobně nahradí Michal Surzyn. Zápas v Rumunsku začíná ve čtvrtek v 18.45 středoevropského času.

Jak dopadne zápas Jablonce v Kluži?
výhrou Jablonce
52,4 %
remízou
20,3 %
výhrou Kluže
27,3 %
Celkem hlasovalo 359 čtenářů.

Reklama

Související témata: