Hlavní obsah

Důstojná tečka. Mohli jsme v Bělehradě i vyhrát, lituje trenér Slovácka zahozených šancí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v prvním zápase doma uhráli i v Bělehradě na závěr skupiny D Konferenční ligy proti Partizanu remízu (1:1). Podle trenéra fotbalistů Slovácka Martina Svědíka šlo o důstojnou tečku jeho týmu za historicky první účastí Hradišťských v hlavní fázi některého z evropských pohárů.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Kouč Slovácka Martin Svědík při utkání v Bělehradě.

Článek
Fotogalerie

„Škoda jen, že se nám po vyrovnání na 1:1 nepovedlo strhnout vítězství na naši stranu. Mihálik či Tomič byli blízko ještě i dalším gólům," litoval Svědík neproměněných šancí v rozhovoru pro stanici Sport 1.

Přestože Slovácku v srbské metropoli chyběli zraněný Reinberk, vykartovaný Trávník i zkušení borci Kadlec, Petržela a Kozák, které nechal kouč doma odpočívat, podalo sympatický výkon. „V zápase jsme měli velmi dobré pasáže. I bez několika opor jsme odehráli solidní utkání. V závěru jsme drželi víc balon a slušně jsme kombinovali. Byli jsme nebezpeční. Do poslední chvíle jsem věřil, že můžeme vstřelit i vítěznou branku. Když ale v duelu s tak kvalitním soupeřem neproměníte šance, tak se to na výsledku projeví," přemítal.

Hradišťští obsadili ve skupině s pěti body poslední čtvrté místo. „Na to, že to pro nás byla první zkušenost se skupinovou fází a měli jsme tak silné soupeře, můžeme být docela spokojeni," myslí si Svědík. „Ani v jednom zápase jsme vyloženě nepropadli. Ve většině z nich byl k vidění atraktivní fotbal," těší ho. Nevymlouvá se na to, že sudí odpískali proti Slovácku čtyři pokutové kopy. Některé dost sporné. „My řešíme, proč jsme protihráče do takových situací pustili. Od posouzení, zda byly penalty nařízeny správně, jsou jiní," tvrdí.

Mrzí ho, že jeho mužstvo nedotáhlo do vítězného konce úvodní střetnutí ve skupině s Partizanem, v němž před svými fandy vedlo v poločase 2:0 a navíc hrálo přesilovku. „V dalších zápasech jsme pak doma nevstřelili ani gól," připomněl Svědík porážky 0:1 v duelech s Nice i s Kolínem nad Rýnem. „V nich převážila taktika, moc střeleckých příležitostí jsme si nevytvořili. I to rozhodlo o tom, že jsme v Bělehradě už nemohli usilovat o postup," krčil rameny.

Je ale přesvědčený, že si Hradišťští vybudovali na evropské scéně respekt. „To bylo poznat i z toho, že soupeři proti nám nastupovali v nejsilnějších sestavách. Což můžeme považovat za určité ocenění," domnívá se Svědík.

Reklama