Hlavní obsah

Fakt dvě? divil se produktivní Šulc. Dohání fyzičku, za šanci v Plzni je rád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první start v nové sezoně si musel počkat až do čtvrtého soutěžního duelu. V neděli proti Baníku i ve čtvrtek s Gzirou ale Pavel Šulc ukázal, že si šanci v Plzni zaslouží. Na výhře 4:0 nad maltským sokem ve 3. předkole Konferenční ligy se podílel gólem a dvěma asistencemi. „Jsem rád, že mi dal trenér šanci," říká skromně 22letý ofenzivní univerzál.

Sestřih zápasu 3. předkola Konferenční ligy Plzeň - GziraVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Fakt dvě?" divil se Šulc na tiskové konferenci. Vzpomněl si jen na svou druhou asistenci, kdy po rychlé kombinaci vybídl ke skórování Rafia Durosinmiho. Ta první zůstala trochu skryta. U postranní čáry přihrál Pavlu Buchovi, jehož následný centr skončil bez dalšího zásahu skončil až v síti.

„Tak děkuji," odvětil s úsměvem k zástupci UEFA, který asistenci na Buchův gól navždy zapsal do systému. O poločase se šlo tedy do kabin za stavu 2:0 pro Plzeň a obě branky nesly podpis talentovaného fotbalisty. „Hrálo se mi dobře, celý týmový výkon byl kvalitní a jsem rád za vysokou výhru. Mohlo to být víc, ale buďme pokorní. Výsledek bereme," konstatuje Šulc.

Jeho chvíle nastala přibližně dvacet minut před koncem. Našel si centr Jhona Mosquery a zvýšil na 3:0. „Obránci si všímali vyšších hráčů a já zůstal sám. Zakřičel jsem si na Lukáše Hejdu, který mi míč pustil. Stopnul jsem si ho podle představ a těší mě, že jsem se trefil," popisuje rodák z Karlových Varů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Šulc pomohl k výhře Plzně nad Gzirou 4:0 gólem a dvěm asistencemi.

V Plzni už poněkolikáté bojuje o místo v kádru. V minulosti hostoval například v Českých Budějovicích, uplynulý ročník strávil v Jablonci. Po návratu z Eura do 21 let se zapojoval postupně, odkopal i duel za rezervní mužstvo. V posledních dvou kláních za áčko však ukázal, že dokáže být rozdílovým hráčem.

„Je mladý a velmi šikovný. Když teď nastoupil v základu, byl jedním z našich nejlepších hráčů," chválí stoper Sampson Dweh. „Pavel nám dává technickou nadstavbu. Víme, že to není žádný kanonýr. Je ale silný na míči, některé situace možná až moc přehrává. Už druhý zápas po sobě nám přinesl veliké osvěžení," souhlasí trenér Miroslav Koubek.

Šulc nenastupoval i kvůli chybějící kondici, přeci jen s ohledem na zmíněný mládežnický šampionát měl velmi omezenou letní přípravu. „Domluvili jsme se s trenérem, že dostanu čas, abych dotrénoval a byl prospěšný pro všechny. Jsem rád, že mi pak dal šanci. Těší mě, že se mi zápasy povedly. Pořád nás je ale v kádru 23 a budeme hrát všichni," vysvětluje Šulc.

Podle Koubka by potřeboval ještě tak týden, ale fyzickou kondici se i tak povedlo zvednout na odpovídající úroveň. „Má aktuálně na 75 minut. Říkám mu, ať do toho jde na plné pecky," prozrazuje kouč.

Kvalitně zatím vypadá spolupráce s útočníky Tomášem Chorým a Durosinmim. „Jsou obrovsky silní, pro tým pracují neuvěřitelně," kvituje Šulc. Jeho úkoly jsou pak jasné. Když si Plzeň pomáhá dlouhými nákopy právě na vytáhlé forvardy, buď sbírá odražené míče, nebo v případě prodloužení balonu míří za obranu soupeře.

Proti Gziře však vyšly i pohledné kombinace, například jako před druhým gólem. „Co se týče čísel, tak určitě můj nejpovedenější zápas za Plzeň. Některé duely v minulosti se mi však herně povedly možná trochu více," přemítá.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Šulc pomohl k výhře Plzně nad Gzirou 4:0 gólem a dvěm asistencemi.

Následující duely ukážou, jestli se udrží v základní sestavě. Na jednu stranu není důvod ho posadit na lavičku, Viktorii však s největší pravděpodobností čekají další týdny kombinace klání na domácí i evropské scéně a rotace sestavy není vyloučena. V neděli se Západočeši představí v Českých Budějovicích, ve čtvrtek v odvetě na Maltě.

Náskok 4:0 je nadějný, viktoriáni se však nechtějí nechat uchlácholit. „Pojedeme tam vyhrát, určitě nic nepodceníme. Ve fotbale se může stát všechno. Budeme opět napadat, presovat a snažit se dát co nejvíce gólů," slibuje Šulc.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články