Hlavní obsah

Komplikace pro Slavii! Trpišovský za týmem do Turecka nedorazí, proti Fenerbahce bude chybět

Aktualizováno

Zdravotně indisponovaný trenér Jindřich Trpišovský za fotbalisty Slavie do Istanbulu nedorazí a ve čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce bude na lavičce českého mistra scházet. Zastoupí ho asistent Jaroslav Köstl, který věří, že Pražané zvítězí i pro hlavního kouče. Fenerbahce považuje za favorita, byť bookmakeři na postup nepatrně více věří Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Článek

"Absence Jindry je nezvyk, jsme na něj zvyklí. Nicméně historicky všechna rozhodnutí, která jsme učinili, jdou od nás všech. Každopádně jsme spolu v kontaktu, volali jsme si dnes a budeme si volat i zítra," citovala Slavia Köstla z tiskové konference na sociální síti twitter.

Trpišovský v úterý neodletěl s týmem do Istanbulu kvůli zdravotním problémům, které klub blíže nespecifikoval. Pražané uvedli, že pokud se trenérův stav zlepší, mohl by za mužstvem dorazit později, což se však nestane.

"Jindru mrzí, že tu nemůže být. Doufáme, že mu naším zítřejším výkonem nepřitížíme. Zkusíme vyhrát i pro něj, přestože vnímáme, že Fenerbahce je favoritem. Síly soupeře jsme si vědomi," prohlásil Köstl.

Trpišovského už kdysi úspěšně zastoupil ještě během společného angažmá v Liberci, odkud oba do Slavie zamířili. Hlavní kouč Slovanu v létě 2016 v odvetě 4. předkola Evropské ligy s Larnakou scházel kvůli trestu za vykázání na tribunu v úvodním venkovním duelu na Kypru. Severočeši tehdy doma pod vedením Köstla zvítězili jasně 3:0 a postoupili do skupiny.

"Změnu své role zatím nijak nevnímám, přípravy probíhají stejně. Je to týmový proces. Možná to bude jiné během utkání. Naposledy, když se to stalo, jsme hráli s Larnakou a zvítězili. Věřím, že to bude zítra stejné," uvedl Köstl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.