Hlavní obsah

Nadšený Koubek: Výhra v Astaně je zlatá, nadstandard!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupinu Konferenční ligy nemohl jeho tým rozjet líp. Na domácí triumf nad Ballkani (1:0) navázala fotbalová Plzeň čtvrteční výhrou v kazašské Astaně (2:1). „Astana je silné mužstvo, zejména v domácím prostředí na umělé trávě. Myslím ale, že jsme o tu branku byli lepší,“ řekl po utkání Českému rozhlasu a Deníku spokojený trenér Plzně Miroslav Koubek.

Foto: Stas Filippov, ČTK/AP

Plzeňský fotbalista Robin Hranáč v souboji o míč během utkání Konferenční ligy s Astanou.

Článek

Nuda, která se odehrávala v úvodním dějství, skončila záhy po přestávce. Nejprve však na úkor Viktorie, která inkasovala po ráně Marina Tomasova, kterou nešťastně tečoval stoper Sampson Dweh. Brankář Jindřich Staněk byl bezmocný.

„Ten gól nás přivedl do problémů, znamenal komplikaci. Cením si na mužstvu, jakým způsobem zareagovalo a jakým způsobem dokázalo utkání otočit. Zvedli jsme úsilí a šli jsme rychle za vyrovnáním, což se podařilo po hezké akci. Potom se trefil i Honza Kopic,“ radoval se Koubek.

Jeho tým je po dvou kolech stoprocentní, s postupem do jarní vyřazovací části to vypadá z pohledu Viktorie hodně nadějně. „Výhra je samozřejmě zlatá, podepsali jsme domácí triumf s Ballkani. Zvítězit v Astaně je pro nás veliký nadstandard a máme z toho radost. Dostáváme se v této fázi vývoje Konferenční ligy do poměrně dobré pozice,“ rozplýval se 72letý kouč.

Vrásky mu však udělalo zranění kapitána Lukáše Hejdy, který musel o přestávce odstoupit ze hry. Nahradil ho Václav Jemelka. „Lukáš Hejda má určité chronické, dlouhodobé problémy s kotníkem a achilovkou. Tyto tvrdé terény mu vůbec nesvědčí. V Plzni jsme měli tři dny tréninky na umělé trávě a tady další, takže se mu achilovka ozvala. Oceňuju Vencu Jemelku, který dlouho čekal na šanci. Jak do toho vstoupil a odehrál to perfektně,“ podotkl Koubek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.