Hlavní obsah

Provod by si na penaltu věřil. Popsal, jak po zranění regeneruje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neproměněnou penaltou proti tureckému Sivassporu, kdy mohl v otevíracím zápase Konferenční ligy zajistit Slavii výhru, se netrápí. Když bude určený jako penaltový exekutor i ve čtvrtečním druhém pokračování třetí evropské soutěže proti kosovskému Ballkani, nebude se záložník červenobílých bát kopat. „Pokud budu určený, věřit si určitě budu,“ ujistil Provod.

Penaltu proti Sivassporu jsem hodil za hlavu. Teď bych na ní klidně šel zase, říká Lukáš Provod.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

V Turecku mohl výrazně vylepšit nevýrazný dojem, který tam sešívaní zanechali. V nastaveném čase ale pokutový kop neproměnil, Slavia se Sivassporem remizovala 1:1. „Hodil jsem to za hlavu pár hodin po zápase. Je to tak, jak to je. Omluvil jsem se spoluhráčům. Všichni se za mě postavili a pomohli mi to překonat," vylíčil Provod.

„Haló, které po zápase nastalo, bylo hodně kvůli mně. Kdybychom tam 2:1 vyhráli, tak i když jsme nepodali dobrý výkon, nikdo by se nad tím tak nepozastavoval. Takhle se to hodně rozebralo, hodně se o tom psalo. Zápas v Turecku pro nás byl zrcadlem, že se venku musíme soustředit a snažit se hrát stejně jako doma," podotkl pětadvacetiletý záložník.

Sešívaní ve čtvrtek přivítají neznámého kosovského mistra Ballkani. „Očekávám, že to nebude jednoduché. Co jsme viděli, snaží se hrát fotbalově, zakládat akce odzadu. Uvidíme, jestli tak budou hrát i venku. Každopádně hrajeme doma, kde si hodně věříme. Přijde plný stadion, chceme uspět," vyhlásil Provod.

Jaký typ hráče chybí ve Slavii? Odpověď v PřímákuVideo: Sport.cz

Sám pořád podstupuje speciální režim po těžkém zranění kolena, po kterém se vrátil do hry v průběhu jara. Slávistický trenér Jindřich Trpišovský přiznal, že je pro Provoda obtížné hrát dva zápasy v týdnu. Důležitý záložník popsal svůj stav a program.

„Rozdíl je pořád v tom, že tělo na tu extrémní zátěž nereaguje tak, jak jsem byl zvyklý. Mám po zápasech lehčí bolístky. Je to hodně těžké, byl jsem zvyklý si spíš přidávat, teď musím trochu ubrat a přemýšlet, kdy a jakým stylem trénovat. Jsem strašně rád, že komunikace s trenéry a fyzioterapeuty funguje výborně. Když se necítím úplně stoprocentně, je nesmysl třeba dva dny po zápase chodit do plného tréninku," přiblížil Provod.

Konkrétní příklad? „Třeba to funguje tak, že jdu do sedmdesáti procent tréninku a dva dny po zápase, když je hra, absolvuji s fyzioterapeuty regenerační jednotku v posilovně nebo jdu rovnou na lehátko. Už se to lepší a věřím, že už budu vše schopný absolvovat na sto procent jako ostatní. Věřím, že se brzy vrátím do stavu, kdy budu schopný bez problémů odehrát dva celé zápasy týdně," dodal šikovný středopolař.

V neděli proti Českým Budějovicím odehrál skoro osmdesát minut. Momentálně je ale v dobrém rozpoložení. „Cítím se stoprocentně zdravý. Budu připravený. Uvidíme, jestli mě trenér postaví," nastínil.

Provod figuruje i mezi náhradníky v reprezentaci, kterou ve druhé polovině září čekají zápasy v Lize národů proti Portugalsku a ve Švýcarsku. Věří, že by se do národního týmu mohl dodatečně ještě dostat. „Samozřejmě ano, ale je to otázka na trenéra Šilhavého. Já to můžu ovlivnit jen tím, že budu hrát co nejvíc a nejlíp. To se budu snažit dělat, pak uvidíme, jak to dopadne," nezatěžoval si tím hlavu Provod.

Reklama