Hlavní obsah

Radost z výhry nad Slavií? Kdepak. Trenér Rakówa zuřil, tepal do sudích i do UEFA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohli juchat, jak cenného vítězství dosáhli. Fotbalisté Rakówa Čenstochová přemohli v posledním předkole Konferenční ligy Slavii 2:1, hráli opravdu dobře. Trenér neustále rozkvétajícího polského celku Marek Papszun ale přišel na tiskovou konferenci brunátný, negativní emoce se v něm vařily a šly ven. Nekompromisně zkritizoval norské rozhodčí v čele s hlavním arbitrem Rohitem Saggim a také přístup UEFA.

Sestřih zápasu Raków - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Čenstochová (od našeho zpravodaje) - Během zápasu se Slavií byl kouč Rakówa Marek Papszun k nezastavení. Pořád se pohyboval, gestikuloval, psal si poznámky, debatoval, křičel na hráče, na rozhodčí, zkrátka na všechny okolo. Byl to velký kontrast oproti majiteli klubu z Čenstochové Michalu Swierczewskému, jenž klidně a s neustále nasazenými slunečními brýlemi pozoroval, co se na hřišti děje.

Papszun po vítězném utkání nakráčel do tiskového sálu a spustil salvu výtek. „Na svůj tým můžu být hrdý, zejména kvůli skandálnímu výkonu rozhodčích," překvapil začátkem svého hodnocení muž, který z lavičky už šest let řídí rozmach Rakówa.

Přísný výraz ve tváři mu zůstal a pokračoval: „Měli jsme kopat dvě penalty, dvakrát nám byl přerušen nadějný brejk. Musíte být slepý, abyste tohle neviděl. Myslím, že jsme vyhráli málo. Před odvetou se bojím víc rozhodčích než soupeře."

Už ale neřekl, co se mu nelíbilo. Jedním z oněch momentů měla být hra rukou Ivana Schranze v pokutovém území. S rozhodčím se o tom nebavil. „Je lepší, když se ke mně nepřiblíží," hovořil dál v jízlivém tónu.

Opřel se i do UEFA, pod jejíž hlavičkou se evropské pohárové soutěže hrají. Polští novináři se totiž zeptali Papszuna, co soudí o tom, že v předkolech Konferenční ligy není videorozhodčí. „To je pro mě nepochopitelné. Delegát UEFA řeší malichernosti. Nelíbí se mu, když je vchod někam o dvacet centimetrů užší. Ale VAR tu není. Vždyť je to absurdní," hřímal osmačtyřicetiletý kouč.

Reklama