Hlavní obsah

Sázkoví experti věří hostům z Nice, v Edenu očekávají vítězství Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní se v zápase fotbalové Konferenční ligy s Kluží pokusí upevnit pozici na příčkách zajišťujících postup ze skupiny G. Se čtyřmi body společně se Sivassporem svoji skupinu vedou. Zatímco postup Slavie bookmakeři ohodnotili nízkým kurzem 1,02:1, posun druhého českého zástupce ze skupiny D se v kurzu 8:1 spíše neočekává. Slovácko s jedním bodem zaujímá poslední místo, a ani kurzy na večerní utkání nehrají příliš v jeho prospěch. Favoritem je Nice (2,02:1), na výhru svěřenců trenéra Svědíka byl vypsán kurz 4,02:1 a na remízu 3,55:1. V duelu Slavie s Kluží se jeví jako nejpravděpodobnější vítězství sešívaných (1,39:1). Výhra rumunského celku se očekává v kurzu 9,88:1 a na remízu se sází v kurzu 4,81:1.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Hráči OGC Nice se radují z gólu během utkání s Paris St Germain.

Článek

Čeští pohároví zástupci opět vstupují na scénu. Jak moc jim tentokrát věří nebo nevěří tipující? „Sázky se tváří dost jasně - 99 % tipů jde na Slavii a 96 % na výhru Nice. Ale já osobně bych to neviděl tak jednoznačně. Rumunská Kluž je tradiční pohárový klub, se kterým nemají české kluby vždy jen vítěznou zkušenost. Trenér Petrescu opět posouvá tým do špičky domácí soutěže. Dostávají málo gólů, moc toho za poslední dobu neprohráli. Pro Slavii každopádně další náročná zkouška v roli jasného favorita," přemítá Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Na druhou stranu Slovácko se těší na dalšího atraktivního soupeře. Hráči si mohou užívat fotbal, protože je nic zásadního netlačí. A pokud bude fungovat síla domácího prostředí, francouzský klub může být dost překvapený z jihomoravského fotbalu," míní Urbanec.

„Svěřenci trenéra Trpišovského se po třech letech utkají s železničáři, na které mají dobré vzpomínky. Oba týmy totiž svedly souboj o postup do Ligy mistrů v roce 2019, v němž sešívaní předvedli skvělý výkon a díky dvěma výhrám 1:0 postoupili do základní skupiny. Dan Petrescu, který měl pod taktovkou rumunské mužstvo i tehdy, tak nepochybně přijede do Edenu s touhou po pomstě," připomíná Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Velká obměna. Za Slavii proti Kluži nastoupí jen dva pamětníci duelu z roku 2019Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Na českém trávníku to ovšem nebude mít jednoduché. Mistrům z Kluže se sice doma daří a získali pět titulů v řadě, Slavia má ale mnohem větší pohárové zkušenosti. Navíc je na svém hřišti silná, vyhrála zde posledních deset zápasů. Kurz 1,36:1 na to, že domácí vstřelí první gól a určí tak směr zápasu, mi přijde zajímavý," radí Hanák.

„Kluž hraje spíše defenzivní fotbal a s vítězstvím se u ní příliš nepočítá. Sázkaři i bookmakeři očekávají od začátku velkou dominanci sešívaných. Věří, že jakmile se jim podaří dát první gól, jen u jednoho nezůstane. Často se sází na více než dvě branky v zápase s kurzem 1,31:1 nebo na to, že Slavia vyhraje alespoň o gól, na což je kurz 1,69:1," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trénink Slovácka před utkáním 3. kola Konferenční ligy proti Nice.

„Slovácko je po vítězství 2:0 nad Zlínem nepochybně dobře naladěné a na domácí hřiště jistě nastoupí sebevědomě, čeká ho ale těžký soupeř. Ve francouzské lize se OGC Nice aktuálně pohybuje pod středem tabulky, nicméně v sobotu proti PSG předvedlo skvělý výkon, a i když nakonec prohrálo, tak si v Parku princů získalo respekt," předesílá Hanák.

„Svěřenci Luciena Favreho tedy také nevstupují do klání bez sebevědomí. Oba týmy dělí od sebe v tabulce jen jediný bod a vzájemný zápas je tak pro oba celky velmi důležitý. Favoritem je ale Nice a možná by nebylo od věci zariskovat a vsadit, že francouzský celek v kurzu 2,5:1 vstřelí víc než 1,5 branky," napadá Hanáka.

„Většina sázkařů věří, že si Slovácko vytvoří spoustu šancí a bude sahat minimálně po remíze, francouzský celek to ale díky svým zkušenostem uhraje a odveze si 3 body. Slovácko dovede dávat góly i silným soupeřům, po stránce herních schopností a kvality kádru je na tom však lépe hostující tým. Hodně se sází minimálně na dva góly v utkání s kurzem 1,32:1," doplňuje Světlíková.

Slavia je s kurzem 22:1 osmým největším favoritem na celkové vítězství z 32 klubů. Pro zajímavost Nice je 4. top favoritem v kurzu 11:1. Ale ani Slovácko není úplně na chvostu s kurzem 160:1, dalších 10 klubů má kurzy horší.

Reklama

  2 : 0 Fiorentina - Plzeň 2 : 0 113. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň